Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Kasvitaivas Viherpaja

Viime perjantaina päätimme ystävän kanssa lähteä Vantaalle asti kukkakauppaan. Autoilua oli parin tunnin verran, mutta se kannatti. Perillä meitä odotti usean kasvihuoneen kokonaisuus, jossa yhteen oli rakennettu jopa japanilainen puutarha. Harmiksemme myöhästyimme kirsikkapuiden kukinnasta, mutta paikalla oli silti paljon nähtävää ja ostettavaa.

Alocasia Polly amazonica

Näin kesän kynnyksellä suuri osa kasvihuoneista oli täynnä kesäkukkia, yrttejä ja perennan taimia. Niitä en nyt ollut kuitenkaan etsimässä, vaan suunnistin viherkasvien puolelle. Kasvihuoneessa oli todella lämmin ja kostean trooppinen ilmanala, mikä oli kivaa vaihtelua koleaan ja tuuliseen kevätpäivään.

Valikoimissa oli kaikkea laidasta laitaan muutaman euron minikaktuksista tuhansien eurojen ruukkupuihin. Kuten arvata saattaa, ostomania iski heti paikalle päästyämme. Budjettini oli satasen verran ja halusin löytää jotain uutta ja harvinaisempaa. Ostoksia vaikeutti kapeat käytävät kukkien välissä, kaupassa ei ollut mahdollisuutta edetä ostoskärryjen kanssa. Niinpä jouduin kasaamaan kasveja yksitellen kassan läheisyyteen, mikä teki ostoksien tekemisestä hieman hankalaa. Ostamieni kasvien hinnat vaihtelivat kympin molemmin puolin, joten sanoisinko paikan olevan keskihintainen.

Begonia conchifolia red ruby

Kainaloon tarttui:

  • Keltapunalehti, Iresine herbstii aureoreticulata
  • Kultaköynnös, Epipremnum n`joy
  • Pilkkubegonia, Begonia Maculata
  • Begonia conchifolia, Red ruby
  • Aarnipeikko, Monstera monkey mask
  • Albuca spiralis, Alien twister
  • Alocasia, Polly amazonica
Albuca spiralis
Monstera Monkey mask
Kultaköynnös , Epipremnum n`joy
Begonia maculata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *