Huonekasvit

Ilmakasvien kylpypäivä

Omistan paljon ilmakasveja. Suurin osa asustaa suljetussa kasviterraariossa, jossa ilmankosteus on yli 80%. Näitä terraarion ilmakasveja ei juurikaan tarvitse kylvettää, sillä ne saavat tarvitsemansa kosteuden ilmasta. Ilmakasvini ovat viihtyneet trooppisessa kasviterraariossa hyvin, vaikka osa kasveista on kuivan paikan ilmakasveja. Yleensä, mitä vihreämpi ilmakasvi on, sitä kosteammassa se viihtyy. Mitä harmaampi kasvi on, sitä kuivemmassa se viihtyy.

Tillandsia Curly Slimin upotan veteen vain latvasta, jotta vettä ei pääse yhtään tyvelle.

Kylpypäivä meillä on yleensä viikon/ kahden välein. Kylpyjen välipäivinä ilmakasvit saavat kevyttä sumuttelua noin kerran päivässä. Itse kylvetän ilmakasveja noin 5-30 minuuttia kasvista ja sen kuivuudesta riippuen.

Lannoiteveden on syytä olla mietoa.

Tärkeää on huolehtia, ettei kasvin tyvi uppoa veteen. Tiivis tyvi ei kuivu, ja vesi mädännyttää kasvin. Kasvin kuolema saattaa tulla yhden vääränlaisen kastelun tuloksena. Poikkeuksena tähän ovat mielestäni naavatillandsia ja Tillandsia tectorum, jotka voi surutta upottaa kokonaan veteen. Kastelun jälkeen kasvien pitää kuivua alassuin, kunnes vettä ei enää ole lehdillä. Jos kasvin kääntää oikein päin ennen kuivumista, valuu lehdillä oleva vesi tyveen. Kuivaan omia kasvejani puolesta tunnista kahteen tuntiin. Kuivumisen jälkeen kasvin voi viedä paikoilleen oikein päin. Kasvien alle kannattaa laittaa kuivumista tehostamaan esimerkiksi uuniritilä tai pyyheliina ja jos mahdollista, tuuletin.

Tillandsia tectorum (oikealla) kestää upottamisen veteen.

Kasteluveteen laitan näin talvella joka toisena kylpypäivänä mietoa merilevää. Kesällä annan joka toinen kerta mietoa merilevää ja joka toinen kerta erittäin mietoa Puutarhan Kesää. Välillä kylvetän kesälläkin pelkässä vedessä. Kylpyveden hyödynnän lopuksi muiden kasvien kastelussa.

Ilmakasvit kuivuvat hyvin lavuaarin päälle laitetulla uuniritilällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *