Huonekasvit Kukkakaupat

Kasvin pakkaaminen postiin

Ensimmäinen kasvien lähetysmaanantai eilen kasvikaupassa oli uutta ja jännittävää. Heräsin aamulla aikaisin pakkaamaan kasveja. Tarkoituksena ainakin oli pakata oikeat kasvit oikeaan osoitteeseen. Toivon mukaan myös onnistuin siinä. Vierashuoneen pienellä lattia-alueella teippailin ja käärin kaikkea muuta kuin organisoidun oloisesti.

Aloitin kasvien pakkaamisen kokeilemalla, että kasvupohja on sopivan kostea. Täysin märkää kasvupohja ei saisi olla, sillä pimeässä paketissa kasvi ei yhteytä, joten vettäkin kuluu minimaalisesti. Toisaalta liian kuivakaan ei ole hyvä.

Kun kosteus oli tarkastettu, täytin ruukun yläosan tyhjän tilan silkkipaperilla ja teippasin maalarinteipillä ruukun umpeen mahdollisimman tarkasti. Näin kasvupohja ei lähde ruukusta omille teilleen kuljetuksen aikana. Samalla tarkistin vielä viimeisen kerran kasvin kunnon.

Seuraavaksi käärin kasvin varteen silkkipaperia, jotta kasvin lehdet ja varsi saivat hieman tukea käärepaperin sisällä. Sitten käärin kasvin käärepaperiin. Laitoin paperia useamman kerroksen, jotta paketista tuli tukeva. Jos olisi viileämmät kelit, olisin käärinyt kasvin ensin sanomalehteen. Sanotaan, että olisi hyvä laittaa yksi kerros paperia/ pakkasaste. Kovilla pakkasilla ei kannata kasveja postittaa.

Kun kasvi oli tukevasti (mutta ei niin nätisti 😀 )kääritty, valitsin sille sopivan pahvilaatikon. Asettelin kasvikääryleen laatikkoon ja täytin tyhjät kohdat sanomalehtitolloilla. Näin kasvi ei heilu laatikossa.

Jos olisi ollut kylmempi ilma, olisin laittanut laatikkoon lämpöpussin. Pussi pysyy lämpöisenä 48-72 tuntia pussista riippuen. Lopuksi suljin pahvilaatikon parilla pätkällä pakkausteippiä ja kirjoitin laatikkoon ostajan nimen ja osoitteen. Sitten vein paketit Postiin ja nyt toivon, että Posti hoitaa hommansa..

(2) Kommentit

  1. Tiina Kaski says:

    Tosi nopeasti kasvit tulivat, tiistaina jo perillä. Hyvin oli pakattu. Tykkäsin siitä, että oli nimet laitettu kasveihin. Teen varmasti toistekin hankintoja 🙂

    1. Hanna says:

      Kyllä oli Posti nopea! Hyvä, että ostokset miellyttivät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: