Huonekasvit Kukkakaupat

Kukkatalon syysmarkkinat

Kävin eilen Tampereen Kukkatalon syysmarkkinoilla, jotka ovat kaikissa Suomen Kukkataloissa 18.9.- 26.9.2021. Syysmarkkinat ovat joka syksy ja silloin talo täyttyy tarjouksista. Iso joukko huonekasveja on alennettu 30%, syyskukkivia ja muita perennoja on tarjolla edullisesti.

Kukkatalossa oli irtomyynnissä syyssipuleita, joiden hinnat olivat erittäin siedettävät ja vaihtoehtoja oli runsaasti. Itselläni on vielä viime vuodelta istuttamatta jääneitä tulppaanien, narsissien ja liljojen sipuleita, joten en ostanut niitä lisää. Myös perinteisiä syyskasveja kuten kanervia ja callunoita sekä syysasetelmia oli myynnissä.

Itse suunnistin kuitenkin viherkasviosastolle. Viherkasveja oli tällä kertaa runsaasti tarjolla, kun avajaisissa niitä oli keväällä melko vähän. Muutama mielenkiintoinenkin kasvi sekaan mahtui. Ensimmäisenä ostoskoriin pomppasi variegata kiinanruusu, joka maksoi 11,90€. Kasvilla oli mielestäni erittäin kauniit lehdet.

Seuraavaksi silmiini osui haspansädekaisla, jollaiseen en ole mielestäni aikaisemmin törmännyt. Kasvi näytti hauskalta, joten päätin ostaa senkin. Kasvi oli 30% alennuksessa ja sille jäi hintaa vain 3,45€. Kotona jaoin kasvin kolmeen osaan, joten yhdelle kasville ei paljon hintaa tullut, sikäli mikäli saan kaikki kolme pidettyä hengissä.

Ostin myös Nekon merileväuutetta. Puoli litraa uutetta maksoi 7,90€, mikä oli mielestäni edullinen hinta. Lisäksi kainaloon tarttui Kekkilän orkideamultaa eli kaarnaa. 6:n litran pussi maksoi vain 5,90€. Olinkin käynyt metsästämässä orkideamultaa sekä Tokmannilla että Bauhausissa, sitä kuitenkaan löytämättä.

Kukkatalossa on saatavilla erittäin runsas valikoima suojaruukkuja. Myös kasvupohjia, torjunta-aineita, lyhtyjä, kasvitukia, lannoitteita oli paljon erilaisia. Leikkokukkiakin valikoimasta löytyi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *