Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Kun mopo lähti keulimaan Viherlandiassa…

Päätettiin ystävän kanssa tänään lähteä Jyväskylään kukkakaupoille Viherlandiaan ja se kyllä kannatti. Ajoa tuli Tampereelta jonkin verran, mutta periltä löytyi muun muassa kahvio, ruusutarha, ulkotaimimyymälä, kesäkukkia, paljon erilaisia viherkasveja, ruukkuja, kasvualustoja, pullopuutarhoja, lannoitteita, puutarhakoristeita ja puutarhatyökaluja. Kivimyymälän jätimme väliin, koska kiviin ei ollut nyt tarvetta.

Oma ostoslistani oli melko yksinkertainen: Jotain punaista ja pinkkiä sisälle ja jokin köynnös ulos. Vaihtoehtoja oli niin paljon, ettei niistä osannut päättää, mitä ostaisi. Niinpä tulikin ostettua sitten vähän kaikenlaista… Ja punaisen ja pinkin lisäksi tuli vähän keltaistakin… Viherkasveista mukaanhan nimittäin tarrasivat punainen ja pinkki laikkuvehka, pari erilaista maijaa, kirjava amerikanmuori, tasaisen punainen värinokkonen, veikeä tuntomimosa, keltainen nystykämmekkä, kirjava herttaköynnösvehka Brazil ja pieni pinkki muulinkorva. Näistä kasveista tarkempia postauksia tulossa myöhemmin, kun hetken kerään niistä kasvatuskokemuksia.

Kesäkukkia oli valtavasti erilaisia ja hintataso oli keskiluokkaa. Kesäkukkapuolelta mukaan jäi punainen kahdeksan euron värinokkonen, jolla oli jo kivasti kokoa. Kotona se sai jäädä kokonaan huonekasviksi. Kaikki kasvit olivat todella hyväkuntoisia, eikä merkkejä ötököistä ollut. Ostamani kasvit joutuivat kotona kuitenkin karanteenihuoneeseen pariksi viikoksi ihan varmuuden vuoksi. Kovasti haluttaisi jo laittaa kasvit esille olohuoneeseen, mutta parempi olla varovainen, ettei mahdolliset ötökät leviä kaikkiin kasveihini.

Ulkona olevassa taimimyymälässä oli myynnissä monia eri havuja, hedelmäpuita ja köynnöksiä. Itse ostin köynnöstävän kärhön (Clematis Hagley hybrid), joka kukkii loppukesästä vaaleanpunaisin kukin. Laitan sen asumaan takapihan suihkulähteen päälle, mistä se saa köynnöstää alaspäin. Suihkulähteestä on tulossa oma postauksensa myöhemmin.

Kukkalavoja oli silmän kantamattomiin.
Löytyi mielestäni aika hieno suihkulähde.

Myynnissä oli myös paljon kaikenlaista puutarhatavaraa kuten kukkatelineitä, isoja ruukkuja, suihkulähteitä, erilaisia hyönteishotelleja, pihatonttuja, patsaita ja muita puutarhakoristeita. Myös monenlaisia kasvualustoja, lannoitteita ja karkoitteita oli hyvin tarjolla. Itselleni ostin bio-hiiltä, muovisia ja savisia istutusruukkuja ja Jaakon Taikaa sumupullollisen. Testaan nyt saavatko kasvit luvatun kasvuboostin, kun sitä suihkuttelee. Tästäkin kokeilusta on tulossa postaus joskus tulevaisuudessa.

Se ohikiitävä hetki, kun ostoskärryssä on vielä tilaa.

Kaupassa törmäsimme myös kahteen kakaduun; Kalleen ja Roosaan. Mukanamme ollut koira sai Roosan pörhistämään tukkaansa ja tuijottamaan meitä silmät tarkkana. Kalle puolestaan sanoi Terve ja Mitä kuuluu. Kerroin hänelle kuulumiset, mutta Kalle ei intoutunut puhumaan enempää. Valitettavasti unohdin ottaa niistä veijareista valokuvan.

Valmiita kukka-asetelmia oli monenlaisia.
Hyötykasvien taimia löytyi myös.
Kotona kasvit pääsivät pariksi viikoksi karanteenihuoneeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *