Huonekasvit

Päivä pitenee!

Talvi ei ole vielä ollenkaan ohitse, mutta pimein aika alkaa olla. Päivät pitenevät kovaa kyytiä ja aurinkokin on pilkahdelut pilvien takaa. Vielä ei ole aika aloittaa luonnon valon varassa elävien kasvien lannoitusta, mutta ei siihen kovasti ole enää matkaa.

Useimmat kasvini saavat lisävaloa talvisin tai ovat kokonaan keinovalon varassa. Eteläikkunalla olevat kasvit ja itäikkunalla olevat amppelit eivät kuitenkaan saa keinovaloa. Kasvit ovat selvinneet talvesta ainakin tähän asti oikein hyvin. Olenkin ollut erittäin tarkkana näiden kasvien kastelun kanssa ja päästänyt kasvupohjat kuivahtamaan kasteluiden välissä. Keltaisia lehtiä on ilmaantunut vähän ja kuolemia ei ole ollut ollenkaan. Purppurajuoru on ollut ainoa talven aikana hieman ränsistynyt kasvi. Ajattelinkin leikata juorun alas, kunhan aurinkoa on hieman enemmän saatavilla. Eteläikkunalla olevilla kasveilla on jo ilmaantunut uutta kasvua.

Helmikuussa aloitan luonnonvalon varassa olevien huonekasvien lannoituksen. Keväällä ja syksyllä annan kasveille pääsääntöisesti ravinnetta puolella annostuksella joka toisella kastelukerralla. Kesällä annan lannoitetta noin joka toisella kastelulla täydellä annostuksella. Pääsääntöisesti käytän Green Caren Puutarhan kesää. Se on erittäin riittoisa lannoite ja se käy myös puutarhassa. Orkideoille ja ilmakasveille annan orkidealannoitetta.

Talvella olen antanut kaikille kasveille silloin tällöin merilevää. Kasvit, jotka ovat keinovalon alla, ovat saaneet lannoitetta joka toisella kastelulla talvellakin. Lisäksi annoin alkutalvesta kaikille kasveille kasvupohjan pintaan matokakkaa. Myös laimennettua kahvia olen kasveille antanut silloin tällöin. Kahvi pitää kasvupohjan hieman happamana, mikä on useimpien huonekasvien mieleen. Lisäksi kahvissa on paljon mikroravinteita, jotka auttavat kasvia talvesta selviämisessä.

Pakkasten takia kotimme patterit ovat täysillä. Varsinkin patterien lähellä olevia kasveja on saanut kastella yllättävän usein. Ilmankostutinta olen käyttänyt silloin tällöin. Asuntomme ilmankosteus pyörii yli 40%:ssa, joten en ole nähnyt tarvetta kostuttaa ilmaa kovinkaan usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *