Kukkakaupat Puutarha

Piha & Luonto- messut Tampereella

Tänä viikonloppuna 6.-7.5.2023 oli Tampereen messukeskuksessa Piha & Luonto- messut, joissa itsekin menin parin ystävän kanssa käymään. Samaan aikaan oli myös Kotimaan matkailu- messut, jonne pääsi samalla lipulla. Lippu maksoi 10-15€ statuksesta riippuen. Oman reissuni tarjosi aurinkopaneeleita myyvä Kattoyksikkö Oy.

Piha & Luonto- messuilla oli mukavan väljää, Kotimaan matkailu- messuilla oli hieman enemmän tunkua. Sisään päästyämme kiertelimme ensin hieman messualueella, mutta ravintola imaisi meidät melko nopeasti kuohuviinille. Brunssin jätimme väliin, vaikka se näytti todella houkuttelevalta. Kuoharia siemaillessa tutustuimme messuoppaaseen.

Päätimme mennä kuuntelemaan Hanna Sumarin neuvoja puutarhajuhlien järjestämiseen. Sumarin esitys oli oikein inspiroiva, päätin seuraavissa puutarhajuhlissa keskittyä katteisiin ja puutarhan sekä ruuan koristeluun hieman enemmän kuin aikaisemmin. Vinkit olivat hyvin käytännönläheisiä ja helppoja/ halpoja toteuttaa. Esimerkiksi ruokapöydän voi koristella edullisesti villikukilla- ja heinillä, astiat voivat olla eri paria ja kannellisiin hillopurkkeihin voi tehdä valmiiksi drinkkejä/ makuvesiä ja niitä voi säilyttää jääkaapissa tai jääastiassa.

Olin hieman suunnitellut Tmi Pähkinämiehen luennon kuuntelemista. Pähkinämies, eli Joel Rosenberg viljelee ainakin hasselpähkinää Suomessa. Hän vetää kursseja pähkinänviljelystä ja on tehnyt aiheesta kirjankin. Kävin hänen ständillään maistelemassa kotimaista hasselpähkinää ja herra kertoi myös saksanpähkinän kasvatuksen onnistumisesta Suomessa. Sitten kuulin häneltä, että pähkinästä kasvatettaessa, hasselpähkinä tuottaa ensimmäisen satonsa kahdeksanvuotiaana. Koska olen kärsimätön ihminen, lyttäsin heti haaveet pähkinöiden kasvattamisesta. 😀 Niinpä skippasin Pähkinämiehen luennon ja keskityin ystävieni kanssa seuraavaksi taimi- ja mukulamyynteihin. Mieleen jäi kuitenkin jotenkin kummittelemaan, saisiko jostain pähkinästä kasvatettua kenties huonekasvia…

Loppuaika messuilla meni taimien seassa. Itselleni löysin Ihana violetin marmorikuvioisen orvokin amppelissa. Orvokki kestää kylmiä öitä, joten amppeli pääsi heti kuistille roikkumaan. Asumme vuokralla, emmekä tiedä saako tässä talossa asua kuinka kauan, sillä vuokraisäntä on mietiskellyt talon myymistä jossain vaiheessa. Pihassa on pari huonosti hoidettua kukkapenkin näköistä pikkualuetta, muuten pihamme on aika lailla soraa. En viitsi alkaa istuttaa mitään monivuotisia pihaan, jos kesämme jääkin ainokaiseksi tässä talossa. Niinpä kiersin mukulakauppiaat kaukaa, etten sorru ostamaan mitään. Ystäväni ostivat kallan mukuloita, orvokit ja chilejä.

Lopuksi kävimme kiertämässä Kotimaan matkailu- messut. Osallistuimme muutamaan onnenpyörän veivaamiseen, mitään kuitenkaan voittamatta. Kierros oli melko yliolkainen, sillä tulimme etupäässä Piha & Luonto- messuille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *