Huonekasvit Puutarha

Puolitoista vuotta blogin kirjoitusta

Hulluna-blogi on ollut olemassa nyt puolitoista vuotta. Blogin kirjoittaminen on ollut mielenkiintoista ja hauskaa; kirjoittaminen on tuntunut luontevalta ja omakin tieto on karttunut monesta kasveihin liittyvästä asiasta. Välillä, jos kirjoittaminen alkaa tökkiä, pidän muutaman päivän tauon siitä. En halua, että blogin pitäminen alkaa tuntua liian työläältä, vaan haluan säilyttää rennon otteen ja olla itselleni myötämielinen. Aluksi kirjoitin joka päivä, nyt artikkeleita syntyy 3-5 viikossa. Yhteensä olen kirjoittanut yli 400 artikkelia.

Kirjoitusaiheet liittyvät pääsääntöisesti huonekasveihin, mutta kesällä juttuja tulee jonkin verran myös puutarhasta. Yritän pitää artikkelit jatkossakin informatiivisina. Tietopuolisten juttujen hauskuutena on se, että itsekin oppii samalla jotain uutta, kun etsii aiheesta tietoa. Yritän etsiä juttuihin aina mahdollisimman monta lähdettä, jotta jutuista tulisi monipuolisia.

Lukijoita blogilla on ollut paljon. Tänä vuonna lukijoita on ollut keskimäärin 970 vuorokaudessa ja yhteensä artikkeleitani on luettu puolessatoista vuodessa 390 000 kertaa!! Omasta mielestäni määrä on ihan tajuton. Toki toivoin paljon lukijoita aloittaessani, mutta en odottanut tällaista suosiota, kiitos kaikille lukijoille. Varmasti koronarajoitukset ovat vaikuttaneet siihen, että lukijoita on noin paljon, sillä ihmiset ovat paljon kotona.

Luetuin artikkelini on ”Ärsyttävät harsosääsket”, joka on luettu yhteensä yli 17 800 kertaa. Toiseksi luetuin artikkeli on ”ripsiäiset, ja sillä on yli 10 000 lukukertaa. Myös artikkelit ”Kahvi lannoitteena” ja ”Todella helpot mullattomat kasvualustat” ovat saaneet todella paljon lukijoita.

Kaupallista yhteistyötä olen tehnyt yli vuoden ajan Vplux Oy:n ja Blokgarden Oy:n kanssa. Olen koekäyttänyt heidän tuotteitaan ja tehnyt niistä arvosteluja/esittelyjä blogissa ja Instagramissa. Hulluna-blogi Instagram-tili on saanut reilussa vuodessa yli tuhat seuraajaa.

Blogit.fi sivustolla Hulluna-blogi on rankattu 10 luetuimman puutarhablogin listalle ja kaikista blogeista Hulluna sijoittuu tällä viikolla sijalle 78.

Kasvieni määrä on noussut noin 300:an tässä blogin pitämisen aikana. Eritoten olen ihastunut aroid- eli vehkakasveihin ja niistä kiinnostavimmat ovat köynnösvehkat ja muulinkorvat. Varsinkin muuleja on kertynyt lähemmäs kolmekymmentä erilaista. Monesta maijasta ja matista olen päässyt eroon antamalla kasveja ystäville, sillä en tule niiden kanssa kovin hyvin juttuun ja tilaa on pitänyt saada kasvien kasvaessa. Pidän melko pienistä kasveista, siksi latvon kasveja melko usein. Näin kasveja myös mahtuu rajalliseen tilaan enemmän.

(4) Kommentit

 1. Hienoa että tällaisia blogeja joku jaksaa kirjoitella. Paljon hyödyllistä asiaa. Kiitos.

  1. Hanna says:

   Kiitos!!

 2. Aloitteleva viherpeukalo says:

  Todella paljon kiitoksia loistavasta ja asiantuntevasta blogistasi, toivottavasti jaksat kirjoittaa sitä vielä pitkään! 🙂 Olen saanut sinulta paljon tietoa, hyviä neuvoja ja vinkkejä! Blogisi lukemisen myötä viherkasvit ovat pikkuhiljaa alkaneet enenevissä määrin vallata myös meidän kotia😃 Luen aina kaikki uudet postauksesi ja palaan yhä uudelleen lukemaan vanhoja, kun tarvitsee etsiä hoito-ohjeita tai muuta kasveihin liittyvää tietoa! KIITOS<3

  1. Hanna says:

   kiitos ihanasta palautteesta! Kyllä taas jaksaa kirjoittaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *