Huonekasvit

Samettisia lehtiä

Viherkasveissa on koko joukko kasveja, joilla on samettisen näköiset ja tuntuiset lehdet. Nämä lehtien pinnat tuntuvat sormiin pehmeältä ja pinta usein kimmeltää kauniisti valossa.

Tällaisia kasveja ovat esimerkiksi maaorkideat, kuten ludisiat ja Macodes petola. Lehdissä on samettipinnan lisäksi kauniita metallin/ kullan hohtoisia raitoja. Lehdet voivat olla lajikkeesta riippuen väriltään punaruskeat, vihreät tai jopa lähes mustat. Lehtien väri vaihtelee kun valon suuntaa muuttaa. Nämä kasvit selviävät melko vähällä valolla.

Herttaköynnösvehka Micans on nimensä mukaisesti köynnös, jolla on samettipintaiset punaruskeat lehdet. Kasvi on helppohoitoinen ja viihtyessään voi kasvaa pitkäksikin. Kasvin voi laittaa joko amppeliin roikkumaan tai kasvamaan kasvitukea pitkin ylöspäin.

Köynnösvehka melanochrysumilla on erittäin kauniit samettipintaiset lehdet omaava kasvi . Lehtien väri on katsomissuunnasta riippuen vihertävän punaruskea ja lehtien pinta kimmeltää kauniisti valossa. Kasvi on tällä hetkellä suomalaisten keräilijöiden suosikki. Omani sain kasvivaihtarina toiselta kasviharrastajalta.

Myös paavonnukkumatilla on mattapintaiset ja samettisen tuntuiset lehdet. Lehdissä on kauniita kuvioita; tummanvihreällä pohjalla on vaaleamman vihreitä alueita ja punaisia raitoja.

Alocasia Black Velvetillä on nimensä mukaisesti samettipintaiset, tummanvihreät lehdet, joissa on vaaleat lehtisuonet. Kasvi on pienikasvuinen ja lehdet ovat paksut ja tukevat.

Samettilehdellä lehdet ovat violetin pehmeän nukan peitossa, mikä saa lehdet näyttämään pehmeältä sametilta. Kasvi ei pidä runsaasta sumuttelusta, sillä vesi voi jäädä nukkaan muhimaan ja mädännyttää kasvin. Sama pätee moniin muihinkin karvapintaisiin kasveihin kuten saint pauliat ja soilikit.

Samettimaijalla on suuret, tummanvihreät lehdet, joissa on vaaleanvihreät lehtisuonet. Lehtien pinta tuntuu erittäin pehmeältä ja näyttää samettiselta. Samettimaija ei ole helpoimman kasvin maineessa, sillä se pitää tasaisesta kastelusta, korkeasta ilmankosteudesta, lämmöstä ja runsaasta hajavalosta.

Lisäksi samettipintaisia kasveja ovat muun muassa:

  • Philodendron Gloriosum
  • Philodendron Verrucosum
  • Philodendron Gigas
  • Monet Anthuriumit
  • Syngonium Rayii
  • Syngonium Wendlandii

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *