Huonekasvit

Savinen Olla- kastelupallo kiinanruusulle

Kaupallinen yhteistyö nettikauppa Kasvikuplan kanssa.

Savinen Olla- kastelupallo tuli minulle kokeiluun nettikauppa Kasvikuplasta. Olla on ollut käytössä nyt muutaman viikon. Laitoin kastelupallon juopolle kiinanruusulleni, jonka kastelutahti on paljon tiheämpi, kuin muilla kasveillani. Kiinanruusu onkin päässyt monta kertaa kuivumaan ja se on tiputellut lehtiään, kun en ole kastellut sitä tarpeeksi usein.

Olla- kastelupallo on savesta valmistettu ontto suppilo, jonka voi täyttää vedellä ja painaa syvälle kasvin kasvupohjaan. Lakkaamaton savi luovuttaa kosteutta pikkuhiljaa suppilosta kasvupohjaan. Näin kasvin kasteluväli pitenee. Suppilossa on korkki, joka estää veden haihtumisen suppilosta huoneilmaan. Silmään tuote näyttää mielestäni tosi kivalta. Ollaan mahtuu sisälle kerrallaan 2,5dl vettä.

Olla on ollut kiinanruusulla nyt jokusen viikon ja kasteluväli on pidentynyt huomattavasti. Nyt kastelen kiinanruusun, kun kastelen muutkin kasvit. Samalla täytän Olla- kastelupallon. Kiinanruusuni on luonnonvalon varassa, joten en ole nyt hetkeen lannoittanut sitä. En tiedä, kuinka hyvin ravinteet kulkeutuvat saven läpi, joten kun aloitan lannoituksen, en laita ravinnevettä Ollaan, vaan annan lannoiteveden kasvupohjaan ja laitan Ollaan pelkkää vettä.

Olla-kastelupallo on toiminut hyvin. Se ei ole tehnyt kasvupohjasta liian märkää, vaan luovuttaa kosteutta hitaasti. Omani on musta, mutta sitä on tarjolla monissa eri väreissä. Kastelupallo on melko leveä halkaisijaltaan (8,5cm), joten se ei mahdu ihan pienimpiin ruukkuihin. Kiinanruusuni vaikuttaa tyytyväiseltä, eikä lehtiäkään ole enää varissut lattialle. Tuote jää ehdottomasti käyttöön jatkossakin ja harkitsen sen hankkimista parille muullekin juopolle.

Alla linkki Ollan luokse:

https://www.kasvikupla.fi/product/69/kasteluapu-olla-vihrea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *