Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Testissä Bioproffan lehtisumutteet

Kaupallinen yhteistyö Bioproffan ja Pienen Kasvikaupan kanssa.

Olen toista kuukautta sumutellut kasvejani kerran/ kaksi kertaa viikossa Bioproffan lehtisumutteilla. Sumutteeseen olen laittanut Terrafert Lehti-, MK5- ja EMMA EM-active- liuoksia. Tuotteet myydään nestemäisinä tiivisteinä, joita laitetaan 10-40ml / litra vettä. Sain tuotteet helsinkiläisen Pienen Kasvikaupan välittämänä Bioproffalta. ja ne on valmistettu Itävallassa ja niitä maahantuo Eurogarden.

Tuotteiden teho perustuu hyödyllisiin bakteerikantoihin (esim. maitohappobakteerit), jotka estävät muun muassa orgaanisten aineiden pilaantumista sekä edistävät uudistumista. Tuotteet soveltuvat luomuviljelyyn ja ne ovat GMO-vapaita. Liuoksia voi huonekasvien lisäksi sumuttaa puutarhassa myös syötäville kasveille. Tiivisteiden tuoksu ei ole mitenkään kovin miellyttävä, mutta veteen sekoitettuna tuoksu lähes häviää.

Terrafert Lehti sisältää hyödyllisiä bakteereita, hiivoja, melassia, leviä, humus-, fulvo- ja fosforihappoa sekä alkoholia. Tuote lupaa lisätä kasvin kasvua ja immuniteettia.

MK5-liuos sisältää hyödyllisiä bakteereita, hiivoja, melassia, etikkaa, alkoholia, chiliä ja valkosipulia. Tuotteen sanotaan suojaavan kasvia tuholaisilta ja lisäävän kasvin vastustuskykyä.

EMMA EM-active- tiiviste pitää sisällään hyödyllisiä bakteereita, melassia ja hiivoja. Tuotetta voi sumuttelun lisäksi kaataa kasteluveden mukana kasvupohjaan. Neste lupaa parantaa taudinkestävyyttä, kasvua ja hyvinvointia sekä kasvattaa satoa.

Yksikään kasveistani ei ole tykännyt huonoa lehtisumutteista. Liuos ei myöskään tee lehtiä tahmeaksi tai jätä kuivuessaan läikkiä lehdille. Kasvini ovat mielestäni piristyneet sumuttelun myötä ja kasvu on nopeutunut. Varsinkin ilmakasvit ovat tuntuneet tykkäävän tuotteista. Toki kevät ja lisääntynyt valo on vaikuttanut myöskin kasvien piristymiseen, mutta ilmiö on ollut näkyvillä myös niillä kasveilla, jotka eivät luonnonvaloa saa.

Tuotteet jäävät ehdottomasti jatkuvaan käyttöön ja ajattelin kesällä kokeilla niitä myös puutarhan hyötykasveilla. Liuoksia myy esimerkiksi Bauhaus ja niitä löytyy myös osoitteesta eurogarden.fi

https://www.eurogarden.fi

https://www.pienikasvikauppa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *