Huonekasvit

Aloe Veran uudelleenistutus

Ystäväni kodissa on suuri vesivahinkoremontti ja ystäväni toi kasvinsa minulle hoitoon pois remontin jaloista. Ensimmäisenä huomasin Aleo Veran voivan hieman huonosti. Kasvin kasvupohja oli vanhaa ja tiivistä multaa, joten ainakin osittain huonovointisuus johtui siitä.

Päätin vaihtaa kasvin kasvupohjaksi Wurth imeytysrakeen, sillä oma Aloe Verani viihtyy siinä hyvin. Aluksi huuhdoin ruukullisen imeytysraetta vesihanan alla puhtaaksi pölystä.

Kaivoin Aloet ylös vanhasta mullastaan ja huuhtelin juuret puhtaaksi veden avulla. Juuriston ympäriltä löytyi tiivistä kangasverkkoa, jonka sisäpuolella multa oli kosteaa, vaikka muu kasvupohja oli rutikuivaa. Verkko hauduttaa kosteutta juuristossa, joten poistin verkon juurien ympäriltä.

Aloet olivat kärsineet ilmeisesti myös liian vähäisestä valosta sillä kasvu oli hieman hintelää. Istutinkin Aloet hieman syvemmälle, mitä ne olivat aikaisemmin olleet. Muutama ruukun taimi oli lähes juureton, joten laitoin ne perliittiin semihydroon juurtumaan ja istutin ruukkuun vain kaksi suurinta kasvia.

Laitoin istutusruukun pohjalle hyönteisverkkoa, jotta imeytysrae ei valuisi ulos ruukusta. Istutin kasvit ja vein ruukun suihkuun, jotta sain huuhdeltua lehtiin tarttuneen imeytysrakeen pois. Annoin ruukun valua lattiakaivon päällä puolisen tuntia ja kaadoin ruukkuun tilkan merilevävettä ensiravinteeksi.

Lopuksi vein kasvin eteläikkunalle, missä valoa vielä riittää pahimpaan valonnälkään. Alkuun kasvia pitää kanniskella varovasti, kunnes kasvi on kiinnittynyt juurillaan paremmin imeytysrakeeseen. Suojaruukku olisi saanut olla hivenen suurempi, kuin se on, mutta päätin kuitenkin tyytyä olemassa olevaan suojaruukkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *