Huonekasvit

Muulinkorvan istutus lasimaljaan

Sain ystävältä suuren aromilasin. Kuten ystäväni oli ajatellutkin, olin lasista innostunut, sille siihen pystyi istuttamaan jonkin kasvin. Pitkään mietin, minkä kasvin siihen laittaisin, kunnes kasviksi valikoitui pieni muulinkorva Rayii.

Kasvualustaksi päätin laittaa Wurth imeytysraetta. Imeytysrae imee itsensä ison määrän vettä. Näin se imaisee itseensä mahdollisesti maljaan lorahtavan liikaveden. Koska lasissa ei ole pohjareikää, pitää kastelun kanssa olla tarkkana, ettei muulinkorva joudu uima-altaaseen.

Lasi oli likainen, joten homma alkoi sen pesemisellä. Lasin pestyäni, huuhtelin sopivan määrän imeytysraetta siivilässä, jotta rakeen pinnalla oleva pöly peseytyi pois. Annoin imeytysrakeen valua siivilässä puolisen tuntia pesun jälkeen, jotta se ei olisi liian märkää muulinkorvalle.

Rayii muulinkorva oli istutettu mullattomaan kookospohjaiseen kasvupohjaan. Irrotin kasvin ruukusta ja varistelin isoimmat kasvupohjat irti juurakosta. Lopuksi huljuttelin juurakon puhtaaksi ämpärissä vedessä.

Laitoin lasin pohjalle ensin kerroksen imeytysraetta. Sitten asettelin juuret levälleen imeytysrakeen pinnalle ja lisäsin paksun kerroksen imeytysraetta juurakon päälle lusikalla. Lasin aukko oli melko kapea, joten kasvupohjan laitossa oli omat hankaluutensa, mutta lopulta sain juurakon peitettyä ja kasvikin oli kutakuinkin lasin keskellä ja iloisesti pystyssä.

Koska imeytysrae oli pestyä, en kaatanut istutuksen jälkeen kasteluvettä. Sumuttelin kasvia hieman, jotta lehtiin tarttunut imeytysrae putsautui pois. Koska kasvi pääsee valon alle, aloitan kasvin lannoittamisen noin parin viikon päästä, sillä imeytysrakeessa ei ole ravinteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *