Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä muulinkorva Red Spot

Löysin tämän kauniin muulinkorvan (Syngonium Red Spot) eilen Pirkkalan Bauhausista. Kaupassa oli kassojen jälkeen suojapaperia kukille, joihin käärin kasvin, ettei se palelisi kotimatkalla. Päästyäni kotiin kasvin kanssa, vaihdoin sille uuden kasvupohjan. Ruukusta löytyikin kolme kasvia, jotka istutin omiin ruukkuihinsa. Yhden kasveista annoin ystävälle ja kaksi pidin itselläni. Kasveilla oli hyvät juuret, vaikka kaupan kasvupohja oli melko märkää ja vettäpidättävää. Huuhdoin vanhan kasvupohjan pois juurakosta vesiämpärissä juurakkoa huljuttelemalla.

Laitoin kasveille kookospohjaiset kasvualustat, johon laitoin hieman alta puolet kookosta ja loput kaarnaa, perliittiä ja hydrosoraa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on muulinkorvan mieleen. Kaarnana käytin Kekkilän orkideamultaa. Perliitti ja hydrosora tekevät kasvupohjasta ilmavamman ja niitä voi laittaa myös tavallisen mullan joukkoon.

Kasvupohjan vaihdon jälkeen kasvit joutuivat kevyen suihkun kautta karanteeniin muutamaksi viikoksi, vaikkei mitään ötököihin viittaavaa kasveissa ollutkaan. Esimerkiksi ripsiäisen munia on vaikea havaita, sillä ripsiäinen munii kasvin solukon sisään. Munista kuoriutuneet toukat ovatkin sitten jo helpompi nähdä.

Muulinkorva Red Spotilla on vaaleanpuna-vihreät lehdet, joissa vaaleanpunaista on läikkinä ja piskoina ympäri lehtiä. Jokainen lehti on eri näköinen, joten jatkossa niiden avautumista on mielenkiintoista seurata. Nuorella kasvilla on on nuolenpään muotoiset lehdet, kun taas vanhemmalla kasvilla lehdet jakautuvat kolmiosaisiksi.

Muulinkorva Red Spot on köynnös, joten sille kannattaa laittaa jonkinlainen kasvituki. Kasvin voi laittaa myös amppeliin. Kasvi pitää kiipeämisestä ylöspäin ja tekee usein isompia lehtiä kiipeävänä kuin roikkuvana.

Jatkossa Red Spot pääsee kasvivalon alle, joten aloitan sen miedon lannituksen noin parin viikon päästä. Ensilannoitteeksi sekoitin kasvupohjaan hieman matokakkaa. Mikäli kasvi ei ole lisävalon alla, ei kasvia kannata enää lannoittaa ennen kevättä. Merileväuutetta voi antaa myös talvella. Kastelen muulinkorvan, kun kasvupohja on kevyesti kuivahtanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *