Huonekasvit

Atami Root Stimulator saa juuret kasvamaan!

Kaupallinen yhteistyö Vplux Oy:n kanssa.

Sain reilu viikko sitten viljelytarvikkeita myyvältä Vplux Oy:ltä koekäyttöön pullollisen Atamin Root Stimulatoria ja neste on paljastunut erittäin tehokkaaksi juurtumisen tehostajaksi. Stimulaattorin laiton jälkeen juuria alkoi muodostua lähes saman tien osalla pistokkailla. Atami on hollantilainen yritys, joka valmistaa muun muassa kasvualustoja, lannoitteita ja ravinteita.

Laitoin vajaa viikko sitten Vpluxilta saamaani Wilma mini-vesiviljelmään juurtumaan useita eri viherkasvien pistokkaita. Kasvupohjaksi laitoin suurimmalle osalle Vpluxin valmiiksi pestyä hydrosoraa ja yhteen ruukkuun kokeeksi perliittiä, jota saa myös valmiiksi pestynä Vpluxilta. Perliittiin laitoin hopeaköynnöksen ja hydrosoraan 4 herttaköynnösvehkaa, vaniljaorkidean, kultaköynnöksen, neulavehkan ja pienen köynnösvehka Pink Princessin. Veden joukkoon sekoitin Atamin juuristimulaattoria. Vaniljaorkidea teki monta senttiä juurta neljässä päivässä, neulavehka sai juurta aikaiseksi vajaassa viikossa.

Vaniljaorkidea neljän juurtumispäivän jälkeen!
Neulavehka kuudentena juurtumispäivänä!

Istutin noin viikko sitten myös vihannesten siemeniä ja ne ovat viikossa kasvattaneet stimulaattorin voimalla reilusti yli kymmenen sentin pituiset juuret. Näitä juuria avittamassa oli tosin myös lämpömatto, jonka lämpö lisää juurten kasvua.

Atamin juuristimulaattori sekoitetaan kasteluveden joukkoon. Yleensä sitä annetaan taimille ja pistokkaille parin ensimmäisen viikon ajan. Olen antanut sitä yhden kierroksen mietona liuoksena myös kaikille huonekasveilleni siinä toivossa, että niidenkin juuret innostuisivat kasvamaan ja sitä myötä saisivat kasvin viihtymään paremmin.

Atamin juuristimulaattori suojelee kasvia myös juurimädältä. Stimulaattoria voi käyttää kaikissa kasvupohjissa ja minkä tahansa lannoitesarjan kanssa. Vpluxilla 100ml pullo maksaa 5€. Tuotetta annostellaan 1ml /litra vettä.

Linkit tuotteisiin:

https://www.vplux.fi/fi/product/vesiviljelyjarjestelma-wilma-mini-8-1-6l/157129

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-hydrosora-atami-pesty-1l/11592

https://www.vplux.fi/fi/product/atami-bcuzz-root-stimulator-juuriravinne/446

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-perliitti-10l-pesty-ei-poliseva-/13397

https://www.vplux.fi/fi/product/hortosol-lammitysmatto/152563

(2) Kommentit

  1. Tara says:

    Uskaltaisikohan tätä kokeilla white ghostin juurrutukseen? 😃

    1. Hanna says:

      Just annoin eilen lorauksen vettä, jossa tota juuristimulaattoria pylvästyräkin poikaselle. Ei ainakaan vielä ole kuollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *