Huonekasvit

Begonia Pink Polka Dotin latvominen

Tämä kasvi tuli minulle ystävältä parilehtisenä pikkukasvina. Se muistuttaa hieman enkelinsiipeä, mutta on tiiviskasvuisempi ja pienilehtisempi ja lehtien pilkut ovat hopeiset/ vaaleanpunaiset.

Olen latvonut kasvia ahkerasti, jotta se haarautuisi. Joka latvonta ei ole aiheuttanut kuitenkaan haarautumista vaan varret ovat vain kasvaneet käkkyräisemmiksi. Kasvi on oksalonkeroineen mielestäni hauskan näköinen. Olen kuitenkin latvonnalla saanut kasvia myös jonkin verran tuuhentumaan ja siinä on useampi varsi. Varret vanhetessaan hieman puutuvat, mikä saa kasvin näyttämään pieneltä käkkyrältä pensaalta.

Nyt oksat ovat taas saaneet liikaa pituutta ja kasvi on jättänyt vieruskaverinsa varjoonsa. Niinpä päätin jälleen latvoa kasvin. Leikkasin pistokkaat terävällä skalpellilla, jonka terän desinfioin sytkän liekillä. Leikkasin melkein kaikkien varsien latvat ja sain näin aikaiseksi 6 latvapistokasta. Jokaisella pistokkaalla oli noin 10 cm mittaa. Olin kastellut kasvin kunnolla edellisenä iltana ja leikkasin pistokkaat aamulla, kun kasvi oli hyvin nesteytetty.

Poistin skalpellilla pistokkaiden alimmat lehdet. Jätin jokaiseen pistokkaaseen vain muutaman lehden. Laitoin pistokkaat juurtumaan semihydroon perliittiin. Yleensä Pink Polka Dot on alkanut tehdä juuria parissa viikossa. Pistokkaat pääsivät kasvitelttaan keinovalon alle juurtumaan. Teltassa on valoisaa, lämmintä ja kosteaa, mikä tehostaa juurtumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *