Huonekasvit Puutarha

BioProffa yllätyslahja

Kaupallinen yhteistyö BioProffan ja Pienen Kasvikaupan kanssa.

Pieni Kasvikauppa Helsingistä lähetti minulle kokeiluun laatikollisen BioProffan sumutettavia kasvinkäsittelyaineita ja kasteluvedessä annettavia kasvupohjan paranteita. Aineet soveltuvat luomuviljelyyn.


BIoProffan tuotteiden teho perustuu erilaisten mikrobien toimintaan. Aineet on suunnattu kasvinhoitoon, kompostointiin, siivoukseen sekä henkilökohtaiseen hygieniaan. Myös lemmikeille löytyy tuotteita. Aineet on valmistettu Itävallassa ja niitä maahantuo Eurogarden Oy.

Olen ystäviltäni kuullut hyviä kommentteja BioProffan siivousaineista, mutta itse en ole niitä kokeillut. Aineita voi käyttää siivoukseen, pyykinpesuun ja viemärien puhdistamiseen.

Itse olen käyttänyt boka-pissiä puutarhassa ja jonkin verran viherkasveilla. Boka-pissin vaikutus perustuu samoihin mikrobeihin kuin nyt saamissani aineissa. Kurkut ja tomaatit kasvattivat paljon kokoa boka-pissin myötä, joten odotukset ovat näiden aineiden suhteen korkealla. Lisätietoa boka-pissistä löydät alla olevasta linkistä:

https://hulluna.fi/?s=boka-pissiä

Saamassani paketissa oli neljää erilaista liuosta:

Kasteluveden seassa annettava EM-Activ (Tuttavallisemmin EMMA) pitää sisällään maitohappobakteereita, muita bakteereita, hiivoja ja sokeriruokomelassia. Tuote lupaa parantaa kasvupohjan tilaa ja tehostaa eliöiden elinmahdollisuuksia ja näin edistää kasvin kasvua, juurtumista, kukintaa ja itämistä. Ainetta voi käyttää myös vesiaiheissa lopettamaan mädäntymisreaktiot. Aionkin kokeilla ainetta suihkulähteeseemme ensi keväänä. Suihkulähde usein keväällä haisee mädäntyneiden orgaanisten roskien vuoksi, joita eksyy altaaseen syksyllä ja talvella.

Toinen kasteluveden mukana annettava aine paketissa oli Terrafert Maa, joka lupaa parantaa juurtumista ja edistää ravinteiden imeytymistä juuriin, mikä lisää kasvin elinkelpoisuutta. Aineessa on bakteerien lisäksi hiivoja, humushappoa ja fosforihappoa sekä leviä.

Kolmas aine on lehtisumutteena annettava MK 5-liuos. Se sisältää bakteerien lisäksi hiivoja, melassia, etikkaa, valkosipulia ja chiliä. Se lupaa heikentää tuholaisten viihtymistä, tukea kasvin kasvua ja vastustuskykyä tauteja ja tuholaisia vastaan. Kasvi sumutellaan aineella esimerkiksi kerran viikossa.

Neljäs saamani aine oli Terrafert Lehti, joka myöskin sumutellaan kasvien lehdille. Tämäkin aine lupaa tehostaa kasvien kasvua ja vastustuskykyä. Tuote pitää sisällään bakteereja, hiivoja, melassia, humushappoa, fosforihappoa, fulvohappoa (Mitä se ikinä onkaan 😀 ), leviä ja alkoholia. Tätäkin voi sumuttaa kasvien lehdille noin kerran viikossa.

Tarkoitus olisi aloittaa lahjaksi tulleiden aineiden käyttö saman tien. Aineet eivät ole varsinaisia lannoitteita, joten ajattelin antaa joka toisella kastelulla ravinteita ja joka toisella kastelulla BioProffan tuotteita. Koska kasvini ovat lähes kaikki talvella lisävalon alla, lannoitan kasveja myös talvella. Ilman valoja kasvuravinne kannattaa korvata merileväuutteella talvisin.

Aineet lupailevat paljon ja odotuksetkin ovat korkealla. Jännityksellä odotan, mitä vaikutuksia aineilla on. Palaan asiaan muutaman viikon päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *