Puutarha

Blokgarden- viljelylaatikoiden kuulumisia

Kaupallinen yhteistyö Blokgarden Oy:n kanssa.

Kolme viikkoa sitten sain 5 Blokgarden- viljelylaatikkoa takapihalleni. Laatikoihin oli istutettu valmiiksi erilaisia hyötykasveja. Taimien kasvu on ollut hurjaa, sillä koko kesäkuun on ollut lämmintä ja aurinko on paistanut.

Yhteiselo laatikoiden kanssa on ollut rentoa. Viikottain saan kasvien hoito-ohjeet puhelimeen Blokgarden- sovelluksen kautta. Sovellus on erittäin helppokäyttöinen ja olen todennut sen hyödylliseksi. Tuo tiettyä huolettomuutta, kun ei tarvitse itse miettiä, mitä kasvit seuraavaksi kaipaavat.

Hoitotoimia on tarvinnut tehdä hyvin vähän. Kastella laatikoita on täytynyt usein, mutta muuten laatikot ovat olleet helppohoitoisia. Laatikoiden mukana tuli tukikepit, joihin olen tukenut tomaatit, kurkut ja pavut. Rikkaruohoja laatikoihin ei ole tullut, mullan pinnan olen kuitenkin harannut pariin kertaan.

Yrtit ja samettikukat olen latvonut, mutta se on hoitunut samalla sadonkorjuun kanssa. Satoa olen saanut, mangoldista, lehtikaalista, kevätsipulista, yrteistä ja kurkusta.

Tomaatit ovat helppohoitoisia ja maltillisesti kasvavia pensastomaatteja, jotka vaativat hyvin vähän huoltotoimia. Kurkku on itsepölyttyvää mallia. Raakileita ja kukkia on kurkussa, tomaatissa ja chileissä paljon, joten odottelen hurjaa satoa. Edistän pölyttymistä ravistelemalla kasveja kevyesti silloin tällöin.

Tuholaisia ei laatikoissa ole ollut. Tomaatista liiskasin muutaman kirvan, mutta niitäkään ei ole tullut lisää. Olen ostanut useana kesänä leppäkerttuja takapihalleni ja ne ovat hävittäneet kirvaongelman oikeastaan kokonaan takapihaltamme. Leppäkerttuja myy Biotus Oy.

Koska olen laiska ja huono esikasvattaja, Blokgarden viljelylaatikot sopivat minulle loistavasti. Niiden liikuteltavuus on myös plussaa, sillä kesäreissun ajaksi ne voi siirtää varjoisampaan paikkaan, jotta niiden kastelutarve vähenee. Laatikossa on pohjalla usean litran vesisäiliö, jonka voi täyttää kastelemalla reilusti ennen reissuun lähtöä. Laatikot ovat myös mukavan korkeita, joten niitä voi hoitaa kyykkimättä.

https://www.blokgarden.com/tilaa.html Tästä linkistä pääset ensi kevään postituslistalle, mikäli kiinnostuit laatikoista kesälle 2022.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *