Huonekasvit

Caladiumin istutus

Caladiumin eli kirjolehden mukuloita tilasin Hollannista Nelumbogarden nimisestä nettikaupasta. Tilasin 4 erilaista Caladiumia: Mint Juleb, Florida Moonlight, Red Ruffles ja Rhapsody. Kaikkia tuli yksi mukula, mutta ne pystyi jakamaan 2-5 osaan. Laitoin kaikki toisistaan irrotetut mukulat aina samaan ruukkuun, jotta saan kasveihin runsaan kasvuston.

Ruukuksi laitoin kaikille Elhon mustan 17cm muoviruukun. Pohjalle laitoin hydrosoraa parin sentin paksuudelta. Kasvupohjaksi tein mullattoman sekoituksen, johon laitoin kookosta, perliittiä, kaarnaa ja kourallisen kevytsoraa. Mikäli käytät multaa, kannattaa sekaan laittaa esimerkiksi perliittiä, kevytsoraa tai kaarnaa, jotta mullasta tulee kuohkeampaa.

Mukulat laitoin kasvupohjaan nystyrä/karvainen puoli ylöspäin. Mukuloiden päälle laitoin vajaan kolme senttiä kasvupohjaa. Lopuksi kastelin ruukut runsaalla kädellä ja laitoin ruukut lämpömaton päälle ja valon alle. Mukulat lähtevät helpommin ja nopeammin kasvuun, kun ne ovat lämpöisessä paikassa ja hyvässä valossa. 25°c on optimaalisin lämpö kasvuun lähtöön.

Istutin vajaa kuukausi sitten ensimmäiset Caladiumin mukulat ja ne ovat kasvattaneet jo pari lehteä.

https://www.nelumbogarden.nl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *