Huonekasvit

Caladiumit menivät talvilepoon

Keväällä istutetut caladiumit (kirjolehti) ovat kukoistaneet koko kesän. Lehdet olivat suuria ja kurottelivat muutamalla lajikkeella lähes 60cm korkeuteen. Nyt valon määrä on vähentynyt itäikkunalla ja caladiumit alkoivat kuolettaa lehtiään. Caladiumit yleensä menevät syksyllä talvilepoon, ellei niitä pidä tehokkaan lisävalon alla syksyllä ja talvella.

Olen antanut caladiumien lehtien lakastua kunnolla, ennen niiden poisleikkaamista, jotta kasvi saa kerättyä niissä olevat ravinteet ja energian talteen. Lakastuminen alkoi pikkuhiljaa syyskuussa. Uusiakin lehtiä ne ovat syksyn aikana tehneet, mutta lehdet jäivät todella pieniksi tai kuivuivat jo rullina.

Reilu viikko sitten siirsin caladiumit pois itäikkunalta ja laitoin ne kuihtumaan hämärään paikkaan kaapin hyllylle ja lopetin kastelun. Lannoittamisen lopetin jo muutama viikko sitten.

Nyt pari caladiumia oli jo niin huonossa kunnossa, että leikkasin loput lehdet pois ja nostin mukulat ylös kasvupohjasta. Annan mukuloiden kuivua hämärässä ja laitan ne sitten paperipusseihin talven ajaksi.

Helmikuussa on taas aika laittaa mukulat uuteen kasvupohjaan ja nostaa ne valoon sekä aloittaa varovainen kastelu. Näin caladiumeista voi nauttia taas seuraavana kesänä. Kasvupohjaksi laitan kookos-perliitti-kaarna-hydrosoran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *