Huonekasvit

Caladiumit ovat nousseet

Laitoin viiden eri caladiumin (kirjolehti) mukuloita ruukkuihin muutama viikko sitten. Ensimmäiseksi istutin vuosi sitten ostamani ja jo kerran kasvaneet Pink Beautyn mukulat ja pari viikkoa sen jälkeen Rhapsody, Mint Julep, Florida Moonlight ja Red Ruffles lajikkeet, jotka tilasin lopputalvesta www.nolumbogarden.nl- nettikaupasta Hollannista. Neljässä ruukussa näkyy elämää. Lehtirullilla kesti kolmisen viikkoa, että ne alkoivat kurkkia kasvupohjasta.

Caladium Pink Beauty

Caladiumit menevät talvella lepotilaan, ellei niitä ruoki runsaalla keinovalolla. Oman Pink Beautyni mukulat nostin talvella ylös kasvupohjasta, kun kasvi oli kuolettanut lähes kaikki lehtensä. Säilytin mukulat kuivassa perliitissä paperipussissa huoneenlämmössä.

Caladium Red Ruffles

Istutin mukulat huhtikuun alussa kasvupohjaan, johon laitoin kookosta, perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Kookosta seoksessa on hieman yli puolet. Jos istutat mukulat multaan, kannattaa sekaan laittaa esimerkiksi perliittiä tai kevytsoraa. Näin kasvupohja on hengittävämpi ja juuret viihtyvät paremmin.

Caladium Florida Moonlight

Siirsin caladiumit viikko sitten keinovalon alta itäikkunalle ja kasvu on ollut sen jälkeen tasaista. Ainoastaan Rhapsody ei ole tehnyt vielä kasvua. Caladiumeja pitää käännellä päivittäin, mikäli valo ei tule suoraan yläpuolelta. Muuten kasvi kasvaa vinoon ja alkaa kaatuilla. Eteläikkuna on caladiumille liian kuuma paikka, itä- tai länsi-ikkuna on sille parempi.

Caladium Mint Julep

Miedon lannoituksen aloitin heti, kun lehtirullat alkoivat nousta kasvupohjasta. Olen antanut merilevää joka toisella kastelulla ja mietoa Puutarhan Kesää joka toisella kastelulla. Pikkuhiljaa ajattelin lisätä lannoitteen määrää.

(2) Kommentit

 1. Virpi says:

  Hei, jatkoa edelliseen viestiini, saitko tilauksen tehtyäsi spostiin tällaiset tiedot:
  Edunsaaja: Stichting Mollie Payments
  IBAN: NL70 DEUT 0265 2623 13

  1. Hanna says:

   Tuon näköinen oli tilinumero.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *