Puutarha

DIY maailman helpoin ötökkähotelli

Hyönteisille ei koskaan ole liikaa pesäpaikkoja ihmisen rakentamassa ympäristössä. Siksi ötökkähotelleja voi ostaa tai tehdä itse vaikka kuinka monta ja sijoittaa niitä ympäri pihamaata. Vaikka hotellit eivät ole kalliita, isolle pihalle niitä uppoaa useampi, jolloin rahaakin menee jo jonkin verran. Silloin kannattaakin tehdä pesiä itse.

Sido muoviseen istutusruukkuun naru pujottamalla se ruukun pohjan läpi. Itse käytin sitä ruukkua ja lankaa, mikä ensimmäisenä tuli käteen. Hieman tyylikkäämmän saa käyttämällä esimerkiksi mustaa ruukkua ja mustaa lankaa. Ruukun koolla ei ole niin väliä, omani halkaisija on noin 13 senttiä.
Laita ruukun pohjalle kiviä painoksi, jotta ruukku ei heilu liikaa tuulessa.
Tunge ruukku täyteen risuja, ruokoja tai vaikka käpyjä. Itse laitoin pihallamme kasvavaa ruokoa ja villiviinin kuivuneita oksia. Tunge keppejä tarpeeksi tiheään, jotta risut ja oksat pysyvät tukevasti ruukun sisällä.
Laita ötökkähotelli riippumaan vaakatasossa puun oksasta. Omani killuu nyt etupihan omenapuussa, joka on tuholaisten valtaama ollut jo useana vuonna. Ötökkähotelliin tilaan asukkaita eli ainakin leppäkerttuja Biotus Oy:ltä, niin saan puuta vuosittain vaivaaman kirvaongelman hoidettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *