Huonekasvit

Emerald Harvestin Cal-Mag-lisäravinne

Kaupallinen yhteistyö viljelytarvikkeita myyvän Vplux Oy:n kanssa

Kookoksen huono puoli kasvupohjana on se, että se sitoo paljon joitain ravinteita ja luovuttaa niitä hieman huonosti kasvin käyttöön. Kookoksessa itsessään ei myöskään ole juurikaan ravinteita, joten jatkuva kastelulannoitus on tärkeää kookoksessa kasvattaessa. Erityisesti puutosta voi tulla magnesiumista ja kalsiumista. Luin pitkät pätkät siitä, miksi näin on, mutta kemian tunneistani on hieman liikaa aikaa, jotta olisin ymmärtänyt englanninkielisiä tekstejä kovin hyvin. Jotenkin asia liittyy ioneihin ja niiden varaukseen, jos oikein ymmärsin. Joku viisaampi voi alle kommentoida, mikäli osaa kansantajuisesti kertoa ilmiöstä.

Vaikka käyttämässäsi ravinteessa olisikin kalsiumia ja magnesiumia, kookoksessa kasvattaessa kannattaa hankkia vielä lisäksi Cal-Mag-lisäravinnetta, jossa on pelkästään kalsiumia ja magnesiumia. Omani loppui loppukesästä, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa sitä lisää ja muutamat kasvit alkoivat oirehtia. Esimerkiksi parilla kultaköynnöksellä on tullut vanhimpiin lehtiin ruskeita pilkkuja, mikä viittaa magnesiumin puutteeseen. Kalsiumin puutos näkyy esim. uusimpien lehtien ruskettumisena/ mustumisena yleensä päistä ja reunoilta alkaen. Sekä magnesiumin ja kalsiumin puutos vaikeuttaa myös muiden ravinteiden saamista, mikä näkyy monialaisesti huonona kasvuna ja valjuina väreinä sekä heikkona/ epämuodostuneena kukintana. Muutama viikko sitten avukseni ahdinkooni tuli Vplux Oy, josta sain koekäyttöön Emerald Harvestin Cal-Mag- lisäravinnetta.

Olen antanut Cal-Mag-lisäravinnetta joka toisella kastelulla kaikille kasveille, paitsi oirehtivat saavat tuotetta hetken aikaa joka kastelulla. Lisäksi olen antanut noin joka toisella kastelulla kookos-kasvupohjaan tarkoitettua Atamin Premium Plant Powderia, jossa on laaja-alaisesti kaikkia muita kasvin tarvitsemia ravinteita. Koska kasvini ovat suurimmaksi osaksi keinovalojen alla, saavat ne ravinnetta ympäri vuoden. Luonnonvalossa olevia kasveja ei kannata lannoittaa talven pimeimpinä kuukausina.

Emerald Harvest on valmistettu Yhdysvalloissa Kaliforniassa. Yhtiö on perustettu 2015, joten kovinkaan vanhasta yhtiöstä ei ole kyse. Heidän tuotteensa ovat hyvin suosittuja rapakon takana. Emerald Harvestin Cal-Mag-ravinne on tehty nimenomaan kookoksessa kasvejaan kasvattaville, mutta sitä voi käyttää muissakin kasvupohjissa. Kalsiumin ja magnesiumin lisäksi ravinteessa on hieman typpeä. Tämän Cal-Mag- ravinteen lisäksi Emerald Harvest tekee lannoitteita lähinnä vesiviljelmässä tai semihydrossa kasvaville kasveille.

Olen antanut tuotetta muutaman viikon kaikille kasveilleni ja oirehtiminen on kultaköynnöksillä loppunut kuin seinään. Uudet lehdet ovat myös saaneet monilla kasveilla lisää kokoa ja värit ovat kirkkaammat; olen ollut tavaraan tyytyväinen ja voin kyllä hyvillä mielin suositella sitä. Tuotetta laitetaan puoli t-lusikallista (2,5ml) kahteen litraan vettä, joten ravinne on melko riittoisaa. Pullossa on hyvä kaatonokka, josta tuotetta on helppo kaataa lusikalle.

Alla linkki tuotteiden luo:

https://www.vplux.fi/fi/product/emerald-harvest-cal-mag/15041

https://www.vplux.fi/fi/product/atami-bcuzz-lannoitejauhe-1-komponentti/10140

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *