Huonekasvit Puutarha

EMMA- mikrobiliuoksen kokeilujakso

Kaupallinen yhteistyö Bioproffan ja Pienen kasvikaupan kanssa.

Sain joulun alla lahjaksi Bioproffan EM-Active mikrobiliuosta, jota kutsutaan tuttavallisemmin nimellä EMMA. Tuotetta annetaan kasteluliuoksena ja/tai sumutellaan lehdille. Litran pullo maksaa esimerkiksi Bauhausissa 11€ ja siitä saa 500 litraa kasteluliuosta. Tuote lupaa parantaa kasvupohjan tilaa ja näin edistää kasvin juurtumista, kukintaa, kasvua ja vastustuskykyä. Tuote sisältää maitohappobakteereita, fotosynteettisiä bakteereita, hiivoja ja sokeriruokomelassia ja se käy myös luomuviljelyyn.

Olen antanut tuotetta nyt kaksi kuukautta joka toisella kastelulla. Muuten olen lannoittanut kasveja joka toisella kastelulla ja lisäksi olen antanut kasveille merilevää ja silloin tällöin kahvia. Olen hoitanut kasvejani aivan kuten ennenkin, vain EMMA-liuos on tullut uutena tuotteena hoitorutiineihin. Lannoitan kasvejani myös talvella, sillä ne saavat lähes kaikki talvisin keinovaloa.

Tuotteen haju ei ole mitenkään mieltä ylentävä, mutta veteen sekoitettuna haju hälvenee. Olen antanut tuotetta 2 kuukautta kaikille kasveilleni, myös semihydrossa oleville ja tulokset ovat mielestäni todella lupaavia. Oikeastaan jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen moni kasveista näytti jotenkin pirteämmiltä. Kasvit ovat tehneet isompia lehtiä ja kasvukin on nopeutunut. Toki osa kasveista on saanut ikkunalla myös kevätaurinkoa, mutta ilmiö on huomattavissa myös kasveissa, jotka ovat kokonaan keinovalon varassa.

Tuote jää minulla vakituiseen käyttöön ja innoissani odotan, että saan laittaa tuotetta kesällä kasvimaalle ja kukkapenkkeihin. Sain samassa paketissa myös sumutettavia lehtiravinteita ja -suoja-aineita, joiden käytön aloitin tällä viikolla. Tarkoitus olisi sumuttaa kasvit tuotteilla noin kerran viikossa. Palaan asiaan muutaman viikon päästä, kun olen saanut sumutteista enemmän käyttökokemusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *