Huonekasvit

Esittelyssä Anthurium Silver Blush

Tämän vehkakasveihin kuuluvan Anthuriumin ostin Bauhausista viherkasvipäiviltä. Ihastuin sen tukeviin, sydämenmuotoisiin lehtiin, joissa on kaunis hopeanhohtoinen kuviointi. Kasvi oli melko vettä pidättävässä kasvupohjassa, joten vaihdoin sille nopeasti isomman ruukun ja mullattoman kasvupohjan. Multa irtosi melko helposti juurista, jotka olivat ihan hyvässä kunnossa. Laitoin kasvupohjaan kolmanneksen kookosta, kolmanneksen perliittiä ja hydrosoraa ja kolmanneksen kaarnaa (orkideamulta). Anthuriumit rakastavat kaarnaa, joten laitoin sitä kasvupohjaan reilusti. Kasvi on herkkä juurimädälle ja kookos pidättää paljon vettä, joten olin kookoksen annostelun kanssa maltillinen. Kookoksen tilalta olisi voinut käyttää turpeetonta viherkasvimultaa ja perliitin ja hydrosoran tilalta pelkkää perliittiä tai mitä tahansa kevytsoraa.

Tämä kasvi on kotoisin Karibialta, joten se viihtyy hyvin kosteassa ilmassa esimerkiksi kasvikaapissa tai terraariossa. Omani joutuu tyytymään normaaliin huoneilmaan, toivon sen sopeutuvan siihenkin. Myös lämpö on tämän kasvin mieleen, joten lämmin terra tai kasvikaappi on siksikin tälle hyvä säilytyspaikka. Kasvi ei kasva kovin suureksi, joten se mahtuu hyvin majailemaan terrassa. Kylmästä Anthurium Silver Blush ei myöskään pidä, tätä ei kannata sijoittaa talvella ulko-oven tai tuuletusikkunan viereen talvella.

Kasvupohja pitäisi päästää melko kuivaksi kasteluiden välissä. Kastellessa vettä ei kannata lutrata liikaa, varsinkaan talvella. Aluslautaselle valunut vesi kaadetaan pois 15 minuuttia kastelun jälkeen. Jos olet taipuvainen liikakasteluun, kasvin voi istuttaa hengittävään saviruukkuun, jossa kasvupohja kuivuu nopeammin. Myös liian iso ruukku altistaa kasvin liikakastelulle, sillä isossa ruukussa kasvupohja kuivuu hitaammin kuin pienessä ruukussa.

Anthurium Silver Blush pitää runsaasta valosta, mutta kuuma keskipäivän paahde kesällä kärventää kasvin lehdet. Eteläikkunan sijasta tämä kasvi kannattaa laittaa itä- tai länsi-ikkunalle. Talvella kasvi hyötyy lisävalosta, mutta lamppuakaan ei kannata laittaa liian lähelle kasvia, varsinkaan jos se on isotehoinen. Omani menee ympärivuotisesti lampun alle, sillä tässä kodissa meillä on ikkunoita vain etelään.

Anthurium Silver Blush on myrkyllinen.

Kasvia lisätään jakamalla, siemenistä tai juurimukuloista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *