Huonekasvit

Esittelyssä Begonia Pink Polka Dot

Sain tämän ihanuuden kesällä ystävältäni vastaistutettuna parilehtisena pienokaisena. Kasvin lehdet ovat tummanvihreät ja niissä on pinkkejä/hopeisia pilkkuja. Lehtien alapinnat ja varret ovat kauniin tummanpunaiset. Begonian lehdet ovat epäsymmetrisiä ja tällä lajikkeella ne ovat enkelinsiiven muotoiset. Kasvi muistuttaakin kovasti enkelinsiipeä.

Pink Polka Dot on jalostettu hybridi, mutta sen esi-isät ovat kotoisin Brasilian tropiikista. Kasvi siis pitää kosteasta ja lämpimästä ilmasta. Vaikka kasvi rakastaa korkeaa ilmankosteutta, sitä ei kannata sumutella mitenkään ahkerasti. Lehtiin jäävä kosteus voi aiheuttaa helposti lehdille sienitauteja kuten härmää.

Kasvi voi ruukussa kasvaa 1,5m korkeaksi. Omani on ollut nopeakasvuinen, mutta puoleentoista metriin on vielä matkaa. Kasvia kannattaa latvoa, jos siitä haluaa tuuhean. Paras ajankohta pistokkaiden ottoon on kevät ja kesä, mutta ne juurtuvat hyvin myös talvella, kunhan niillä on valoa ja lämpöä tarpeeksi.

Kasvi on herkkä juurimädälle. Mullan joukkoon kannattaakin laittaa perliittiä tai kevytsoraa, jotta kasvupohjasta tulee ilmavampi. Omani on mullattomassa seoksessa, jossa on puolet kookosta ja puolet perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa.

Olen päästänyt kasvupohjan pinnalta kuivumaan kasteluiden välissä. Talvella päästän pohjan aavistuksen kuivemmaksi kuin kesällä. Lannoittanut olen Puutarhan Kesällä joka toisella kastelulla. Talvella teen hieman miedomman ravinneluoksen kuin kesällä, vaikka kasvi on keinovalon alla. Liikakastelu saa kasvin tiputtamaan lehtiään.

Begonia Pink Polka Dotille paras paikka on valoisa itä- tai länsi-ikkuna. Eteläikkuna voi olla kasville liian kuuma paikka kesällä. Liian vähässä valossa lehdet alkavat tippuilla ja kasvusta tulee honteloa ja lehdistä pieniä. Liiassa auringossa kasvi ruskettaa lehtiään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *