Huonekasvit

Esittelyssä Cereus peruvianus Monstruoso

Tämä mätästävästi kasvava kaktus on erittäin helppohoitoinen. Sen voi tappaa kuitenkin helposti liikakasteluun, sillä se on hyvin altis juurimädälle. Omaani kastelen, kun kasvupohja on täysin kuivunut. Liikakastelun vaaroja voi vältellä parilla keinolla. Pieni ruukku vähentää juurimädän uhkaa, sillä se kuivuu nopeammin kuin iso ruukku. Lasittamaton saviruukku on hengittävä vaihtoehto, jolloin kasvupohja kuivuu nopeammin, kuin muoviruukussa. Kasvia voi myös kastella alakautta aluslautaselta. Laita vettä aluslautaselle ja anna olla tunnin ajan ja kaada jäljelle jäänyt vesi pois.

Kasvupohjan pitäisi olla vettäpäästävä. Siksi perunpylväskaktukselle kannattaakin laittaa hiekansekaista kaktusmultaa, johon voi lisätä vielä kevytsoraa tai perliittiä. Omani on Wurth imeytysrakeessa ja saviruukussa, jolloin kasvupohja kuivuu melko nopeasti.

Kesällä kasvi viihtyy myös ulkona, kunhan se on sateelta suojassa. Lämpötilan vaihtelut päivällä ja yöllä nopeuttavat kasvin kasvua. Sisällä kasvin paikka on eteläikkunalla, sillä kasvi rakastaa aurinkoa. Tämä kaktus pärjää myös lähellä lämpöpatteria. Kuiva huoneilma ei myöskään tätä kasvia haittaa. Kesällä kasvia voi kastella noin kuukauden välein, talvella vielä harvemmin, ellei kasvi ole valon alla tai patterin vieressä. Mietoa kaktuslannoitetta voi antaa jokaisella kastelulla kesällä ja joka toisella kastelulla talvella.

Kaktukseksi kasvi on melko nopeakasvuinen, mikäli se saa tarpeeksi aurinkoa. Talvella se hyötyy hieman viileämmästä huoneilmasta, mikä saattaa stimuloida kasvia kukkimaan. Tällä kaktuksella on punertavan ruskeat pehmeähköt piikit, joita on aika paljon. Kasvi saattaa kukkia loppukesästä tai alkusyksystä valkokeltaisin kukin. Kasvi kukkii öisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *