Tämä kasvi (Ctenanthe setosa Compact Star) tuli minulle Huonekasviseuran kasvinvaihtotapahtumasta puolisen vuotta sitten ja siinä oli tullessaan kolme lehteä, jotka olivat aika riipallaan pitkien lehtivarsien päässä.
Kasvi oli mullassa, joten vaihdoin sille melko nopeasti uuden kasvupohjan, johon laitoin hieman yli puolet kookosta ja alle puolet perliittiä, hydrosoraa ja kaarnaa. Mullassa ei sinällään ollut mitään vikaa, itse vain tuppaan kastelemaan kasveja liikaa, joten tapan helposti pelkässä vettä pidättävässä mullassa olevat kasvit. En ollut kovin tarkka juurien puhdistamisen kanssa, koska kasvi oli jo valmiiksi vähän kärsineen oloinen ja pelkäsin sen möksähtävän lopullisesti, jos ronklaan liikaa juuria.

Kesän tämä hopearaitamatti vietti itäikkunalla, missä se sai lempeää aamuaurinkoa. Kuumaan keskipäivän ja iltapäivän paahteeseen tätä ei kannata laittaa, sillä kasvi voi siellä kärventyä liiasta auringosta. Nyt valon vähetessä kasvi pääsi pohjoisikkunalle, jossa kasveille on lisävalo. Liian vähäisessä valossa lehdet muuttuvat hailakan värisiksi ja jäävät pieniksi.
Hopearaitamatti on kotoisin Brasiliasta ja kuuluu marantakasveihin. Niille tyypillistä on lehtien runsas liikkuminen vuorokauden aikana; lehden lapa nousee iltaisin pystyasentoon ja laskeutuu vaakatasoon päivisin. Lehtien liikuttelu kuluttaa kaliumia. Kasville voikin tarjoilla silloin tällöin laimennettua kahvia kaliumin saamiseksi.
Luonnossa tämä voi saada puolitoista metriä korkeutta, mutta ruukussa se yleensä jää paljon matalammaksi. Kasvaessaan se on näyttävä kasvi kuitenkin sisälläkin. Kasvin lehdet ovat pitkän malliset ja niissä on tummanvihreällä pohjalla hopeisia raitoja. Lehtien alapinnat ovat kauniin purppuranpunaiset.

Matteja lisätään jakamalla. Kun ruukku täyttyy kasvista ja juurista, on aika jakaa kasvi tai siirtää se isompaan ruukkuun. Ennen jakamista kasvi kannattaa kastella edellisenä päivänä, jotta se on hyvin nesteytetty.
Tätä kasvia kastellaan, kun pintamulta on kuivahtanut. Kasvi ei kestä kovin hyvin kuivuutta ja janoisena se rullaa ja kuivattaa lehtiään. Lannoittanut olen tätä noin joka toisella kastelulla. Talvella kastelua ja lannoitusta vähennetään, ellei kasvi ole kasvivalon alla.