Huonekasvit

Esittelyssä köynnösvehka Moonlight

Tämä köynnösvehka (Philodendron Moonlight) on pysty- ja tiiviskasvuinen, eikä välttämättä tarvitse kasvitukea. Kasvi on jalostettu hybridi, jota ei esiinny luonnossa. Kasvin uudet lehdet ovat lähes neonkeltaiset/limenvihreät ja vihertyvät vanhetessaan. Lehtien suojalehdet ovat vaaleanpunertavat. Kasvi voi kukkia ja kukinta kestää noin kuukauden.

Kasvi pitää runsaasta hajavalosta, mutta ei viihdy suorassa keskipäivän auringossa. Reilu määrä valoa saa kasvin lehtien värin pysymään kirkkaana. Kesällä paras paikka on itä- tai länsi-ikkuna, talvella kasvin voi laittaa eteläikkunallekin. Kasvi hyötyy talvella lisävalosta.

Moonlight nauttii korkeasta ilmankosteudesta, mutta sopeutuu hyvin kuivaankin huoneilmaan. Kasvia kannattaa kuitenkin sumutella päivittäin tai laittaa se ilmankostuttimen viereen varsinkin talvella, kun huoneilma on kuivimmillaan.

Omani laitoin kookos-perliitti-kaarna- hydrosora seokseen, jossa kookosta on noin puolet, perliittiä reilusti ja kaarnaa ja hydrosoraa pikkuisen. Jos käytät multaa, kannattaa sekaan laittaa ainakin kolmasosa perliittiä, kaarnaa tai kevytsoraa. Näin kasvupohjasta tulee kuohkeampi eikä kasvin juuret ole niin alttiita juurimädälle. Kasvupohja saa kuivahtaa kasteluiden välissä.

Keväällä ja kesällä Moonlightia voi lannoittaa joka toisella kastelulla. Itse olen käyttänyt Puutarhan Kesää ja merilevää. Talvella lannoitetaan harvemmin ellei kasvi ole lisävalon alla ja kasva. Myös kastelua vähennetään talvisin.

Kasvia saa lisättyä pistokkaista. Jokaisessa pistokkaassa pitää olla ainakin yksi lehtinivel. Nivelen kohtaan kasvavat juuret ja sen yläpuolelta lähtee uusi kasvu. Pistokas kannattaa leikata terävällä ja puhtaalla veitsellä ja laittaa juurtumaan esimerkiksi veteen tai perliittiin. Itse juurrutan kaikki pistokkaat perliitissä.

Philodendron Moonlight on myrkyllinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *