Huonekasvit Puutarha

Hulluna-blogi 1-vuotias! Kasviarvonta!

Siitä on nyt vuosi, kun sanoin isännälle, että aloitan blogin kirjoittamisen viherkasveista ja puutarhasta. Isäntä komppasi mukana, että aloita vaan. Seuraavana päivänä hankin domainin ja parin päivän päästä olinkin jo suunnittelemassa blogin ulkoasua. Viikon sisään olin saanut sivut aseteltua jonkinlaiseen ojennukseen ja kirjoittanut ensimmäisen postauksen. Tavoitteena oli kirjoittaa joka päivä ainakin yksi artikkeli, jotta saisin nopeasti blogiin luettavaa.

Joka keväisestä valon lisääntymisestä johtuvassa hypomaniassa kirjoitin päivät ja yöt lisää stooreja, kunnes olin valmis avaamaan blogin yleisölle. Jaoin artikkeleita muutamissa facebookin viherkasvi-ja blogi-aiheisissa ryhmissä ja tietenkin kutsuin kaikki tuttavat ja sukulaiset lukemaan blogia.

Blogi alkoikin saada heti oikein mukavasti lukijoita. Julkaisin blogin touko-kesäkuun vaihteessa ja jo kesäkuussa lukukertoja stooreilla oli keskimäärin 278 päivässä. Artikkelien lisääntyessä myös lukijamäärät tasaisesti nousivat joka kuukausi, mikä innosti jatkamaan kirjoittamista. Vuodenvaihteessa lukijämäärät alkoivat nousta nopeasti ja tällä hetkellä toukokuussa stoorien lukukertoja on keskimäärin 1164 päivässä!

Nyt on vuosi takana kirjoittamista ja vieläkin nautin postausten tekemisestä ja tiedon jakamisesta. Vain muutamia kertoja on ollut aihe tai motivaatio hukassa. Silloin olen pitänyt yleensä pari päivää väliä kirjoittamisesta ja se on tuntunut aina auttavan. Vuoden aikana olen kirjoittanut noin 300 artikkelia, joten tahti on ollut kova. Jatkossa olisi tarkoitus postata ainakin joka toinen päivä, toki sen mukaan, miten aiheita tulee mieleen.

Jatkossakin pyrin pitämään postaukset tietopainotteisina ja informatiivisina. Tietoa etsiessä itsekin opin paljon uutta, mikä tekee blogin pitämisestä mielenkiintoista. Painopiste on selkeästi huonekasveissa, mutta kesällä kirjoitan myös puutarha-aiheista.

Blogilla on myös Facebook-sivut ”Hulluna” ja Instatili @hulluna_blogi. Facebooksivuille päivittyvät uudet postaukset reaaliajassa ja Instassa esittelen kasvejani kuvin ja laitan tiiseriä päivän postauksesta. Blogia voi seurata myös kirjautumalla Blogit.fi sivustolle. Sivuston ränkingissä Hulluna on toukokuun kolmannella viikolla 9:ksi luetuin puutarhablogi ja kaikista sivuston yli 6000:sta blogista Hulluna on 72:ksi luetuin blogi. Lukukertoja on vuoden aikana kertynyt yhteensä lähes 200 000!

Instagramin puolella on juuri nyt menossa Philodendron Burle Marx Variegata pistokkaan arvonta! Ohjeet arvontaan osallistumiseksi löytyvät Instagramista. Arvonta päättyy 25.5.2021 kello 18.00.

https://www.blogit.fi/hulluna

https://www.facebook.com/hulluna

https://www.instagram.com/hulluna_blogi/

Kaupallista yhteistyötä olen tehnyt Blokgarden Oy:n ja Vplux Oy:n kanssa. Vplux myy kaikenlaisia viljelytarvikkeita ja Blokgarden vuokraa pihaan tai parvekkeelle sopivia valmiita kasvimaita. Koodilla HULLUNA10 saa kevään ajan 10% alennusta Blokgardenin maxiblokeista!

https://www.vplux.fi/fi

https://www.blokgarden.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *