Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Christmas

Tämän muulinkorvan (Syngonium Christmas) lehdistä tulee kyllä joulu mieleen. Lehdet ovat keskeltä punaiset ja reunoilta tummanvihreät ja värien välissä on vaaleanvihreää ja pinkkiä. Runsaassa valossa värit tummenevat ja ovat kirkkaammat, kuin varjossa kasvaneella yksilöllä. Eteläikkuna kesällä on kuitenkin tälle kasville liian paahteinen paikka, itä- tai länsi-ikkuna toimii paremmin. Christmas on risteytetty hybridi, mutta mistään ei ainakaan heti selvinnyt, minkä lajikkeiden sekoitus kasvi oikein on.

Kasvi oli kovin pienilehtinen, kun ostin sen. Saattoi johtua siitä, että ruukussa oli tiiviisti istutettuna useampi yksilö. Kun vaihdoin niille kasvupohjaa kotiin tuonnin jälkeen, jaoin kasvit omiin ruukkuihinsa. Näin niillä oli paremmin tilaa kasvaa. Muulinkorvat ovat köynnöksiä, joten kun se kasvaa pituutta, sille tarvitsee laittaa jokin kasvituki johon se voi kiinnittyä ilmajuurillaan tai johon sen kiinnittää varrestaan narulla tai jollain muulla kiinnikkeellä.

Kasvupohjaksi erotelluille muuleille laitoin kookosta reilu puolet ja loput perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Hydrosoran tilalle olisi voinut laittaa mitä tahansa kevytsoraa, mutta itse pidän hydrosoran punertavanruskeasta väristä. Hydrosoran olisi voinut korvata myös enemmällä perliitillä tai toisin päin. Kookoksen tilalle olisi voinut laittaa myös viherkasvimultaa. Muulinkorvat viihtyvät hieman happamassa kasvupohjassa, siksi laitoin seokseen hieman happamoittavaa kaarnaa. (Orkideamultaa)

Koska muulinkorva on nopeakasvuinen ja tämä pääsi keinovalon alle, lannoitan kasvia lähes joka kastelulla. Jos kasvi on ikkunalla, voi kesällä lannoittaa joka kastelulla ja keväällä ja syksyllä joka toisella kastelulla. Keskitalvella kasveja ei tarvitse lannoittaa, jos niillä ei ole keinovaloa apuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *