Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Godzilla

Tähän ihanuuteen ihastuin netissa muutama viikko sitten ja pakkohan se oli ostaa, kun sellainen löytyi Bens-jungle.de nettikaupasta. Kasvi on tällä hetkellä keräilijöiden suosiossa, enkä ihmettele. Kasvilla on tummanvihreät lehdet vaalealla keskustalla ja lehtisuonilla. Kasvin lehdet ovat reunoiltaan käpristyneet ylöspäin, mikä tekee kasvista uniikin ja mielenkiintoisen. Nuorella kasvilla on nuolenpään muotoiset lehdet, jotka vanhemmalla kasvilla liuskoittuvat moniosaisiksi.

Tropiikin kasvina Godzilla nauttii korkeasta ilmankosteudesta. Sitä kannattaakin sumutella ahkerasti tai hankkia sen kaveriksi ilmankostutin. Suihkuunkin kasvin voi viedä, ellei kasvupohja ole kovin vettäpidättävää. Myös lämmöstä kasvi tykkää, joten sen paikka ei talvella ole tuuletusikkunan vieressä. Kasvi on pienehkökasvuinen, joten se viihtyy erinomaisesti myös terraariossa.

Kasvupohjaksi laitoin omalleni mullattoman sekoituksen, jossa on noin puolet kookosta ja loput kaarnaa, perliittiä ja kevytsoraa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on Godzillan mieleen. Kaarna, perliitti ja kevytsora tekevät pohjasta vettäpäästävämmän ja ilmavamman ja sopivat myös tavallisen mullan joukkoon.

Godzilla viihtyy runsaassa hajavalossa, eikä sitä kannata laittaa keskipäivän auringonpaisteeseen ainakaan kesällä. Omani on keinovalon alla reilu kolme metriä itäikkunasta. Lisävaloa annan 11 tuntia vuorokaudessa.

Nyt kastelen, kun kasvupohja on pinnasta kuivunut. Talvella annan kasvupohjan kuivua hieman enemmän kasteluiden välissä, jotta vältän liikakastelun. Keväästä syksyyn kasvia voi lannoittaa joka toisella kastelulla. Koska omani on keinovalon alla talvella, ajattelin antaa mietoa ravinnetta silloin tällöin myös talvella. Olen antanut Godzillalle matokakkaa, merilevää ja Puutarhan Kesää.

Godzillaa voi lisätä pistokkaista, mikäli kasvi alkaa kasvaa korkeutta tai jakamalla, mikäli kasvi tekee sivuversoja ruukkuunsa, kuten sillä on tapana. Paras ajankohta lisäämiseen on kevät ja kesä. Talvellakin lisäämisen voi tehdä, mikäli pistokkaille on tarjota lämmin ja valoisa paikka. Muulinkorvat juurtuvat yleensä nopeasti, joten pistokkaat voi juurruttaa vaikka suoraan kasvupohjassa. Pistokkaita kannattaa sumutella paljon.

https://bens-jungle.com/home-bens-jungle-online-shop

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *