Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Grey Ghost

Tätä kasvia myydään myös nimellä Syngonium Green Splash. Omani sain toiselta kasviharrastajalta. Muulinkorva Grey Ghost on ollut toivekasvilistallani pitkään. Pidän lehtien harmaanvihreästä väristä ja tummanvihreistä läikistä ja pilkuista. Keräilen erilaisia muulinkorvia ja tämä oli loistava lisä kokoelmaani.

Laitoin kasvin mullattomaan sekoitukseen, johon laitoin noin puolet kookosta ja puolet perliittiä, hydrosoraa ja kaarnaa. Kookoksen tilalle olisi voinut laittaa myös ihan viherkasvimultaa ja perliitin ja hydrosoran tilalta voi laittaa pelkkää perliittiä tai pelkkää kevytsoraa. Perliitti ja kevytsora, tekevät kasvupohjasta ilmavamman, jolloin juurilla on hyvät oltavat. Kaarnana käytin ”orkideamultaa”. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on muulinkorvan mieleen. Sitä voi laittaa myös mullan sekaan halutessaan. Ruukuksi valikoitui Elhon musta muoviruukku, jossa on pohjassa reikiä.

Muulinkorvien kasvutapa on köynnöstävä, joten tämäkin tarvitsee kasvaessaan jonkin kasvituen. itselläni on tapana latvoa muulinkorvia usein, jotta ne haarautuvat ja kasvavat pensasmaisemmin. Amppeliinkin tämän voi laittaa, mutta muuleilla on tapana kurotella ylöspäin, joten ne kasvavat usein amppelissa oudon ja sotkuisen näköisesti.

Kasvi pääsi eteläikkunalle. Eteläikkuna kesällä voi olla muulinkorvalle liian paahteinen paikka, mutta tätä ikkunaa varjostaa kesällä koivu, niin luulisin Grey Ghostin pärjäävän ilman kärähtämistä. Paras paikka muulinkorvalle on itä- tai länsi-ikkuna. Nyt talvella ikkunalla on 15,5W 4000K lamppu lisävalona.

Kastellut olen, kun kasvupohja on melkein kuiva. Kastelen kerralla reippaasti, niin että vettä valuu hieman aluslautaselle. Kasvi on ikkunalaudalla patterin yläpuolella, joten sitä on saanut kastella yllättävän usein. Lannoittanut olen joka toisella kastelulla. Olen antanut vasta puolikkaan annostuksen , sillä Grey Ghost on vielä melko pieni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *