Huonekasvit

Helmikuu- huonekasvien lannoitus alkaa!

Nyt on useampanakin päivänä aurinko paistellut oikein innokkaasti. Lisääntynyt valo saa kasvit ikkunalla jälleen kasvamaan.

Kasvit tarvitsevat kasvuun valon lisäksi ravinteita. Alkaakin olla se hetki, kun ikkunalla luonnonvalon varassa olevia kasveja pitää alkaa lannoittaa. Itselläni suuri osa kasveista on keinovalon alla ympäri vuoden. Näitä kasveja olen lannoittanut normaalista myös talvella. Luonnonvalon varassa olevat kasvini ovat saaneet lannoitetta talvella muutaman kerran, kun olen vahingossa lasketellut niillekin lannoitevettä muita kasveja kastellessani. Kasvit eivät ole siitä suuttuneet, eli ei ole vaarallista, vaikka talvella joskus erehtyy lannoitamaan.

Syksyllä aloin vähentää lannoitteen määrää lokakuussa. Annoin lannoitetta noin joka toisella kastelulla puolikkaalla annostuksella. Marraskuun alussa lopetin itä- ja länsi-ikkunalla olevien kasvien lannoittamisen. Eteläikkunalla olevat kasvit saivat lannoitetta vielä marraskuun loppupuolella.

Nyt on helmikuun alku ja eteläikkunalla olevien kasvien ensimmäinen lannoituskierros oli eilen. Annoin lannoitetta vasta puolikkaalla annostuksella. Itä- ja länsi-ikkunalla olevat saavat ensimmäiset miedot lannoitteet parin viikon sisällä. Maaliskuussa nostan annostuksen normaaliksi ja lannoitan kevään ajan joka toisella kastelulla. Keskikesällä saatan lannoittaa joka kastelullakin.

Mitä enemmän kasvi saa valoa ja kasvaa, sitä enemmän se tarvitsee lannoitetta.

Jos kasvatat kasveja mullassa, nyt alkaa olla aika mullan vaihdolle. Uudessa mullassa on ravinteita, joten mullan vaihdon jälkeen kasvia ei tarvitse pariin kuukauteen lannoittaa.

Kannattaa tarkistaa lannoitteestaan, että siinä on laaja-alaisesti kaikkia tarvittavia ravinteita ja kivennäisiä: typpi, fosfori, kalium, kalsium, magnesium, rauta, rikki, sinkki, kupari, boori, mangaani ja molybdeeni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *