Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä muulinkorva Ngern Lai Ma Variegata

Uusin kasviostokseni on pieni ja harvinainen muulinkorva (Syngonium) Ngern Lai Ma Variegata, jonka tilasin kotimaisesta Royal Plant nettikaupasta. Jälleen kerran sain sieltä huolellisesti pakatun ja hyväkuntoisen kasvin. Varmuuden vuoksi kasvi joutuu muutaman viikon saapumiskaranteeniin erossa muista kasveistani mahdollisten ötököiden varalta. Kasvi oli siistikuntoinen eikä ötököitä tai niihin viittaavia vaurioita kasvissa ole tosin näkynyt.

Ngern Lai Ma Variegatalla on kapeat nuolenpään malliset lehdet, joissa on laajoja valkoisia alueita. Lehdet ovat omassani vielä hyvin pieniä. Kovin suurilehtistä siitä ei koskaan tulekaan. Kasvi on käynnös, joten se tarvitsee vanhempana jonkin kasvituen.

Ngern Lai Ma ei kasva kovin suureksi, joten päätin istuttaa sen karanteenin jälkeen kasviterraariooni. Terran kasvupohja on Wurth imeytysraetta, jonka päällä on kerros sammalta. Jos istuttaisin kasvin ruukkuun, laittaisin sille kookospohjaisen kasvupohjaan, johon laittaisin puolet kookosta ja puolet perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Multaankin kasvin voi myös luonnollisesti laittaa. Itse valitsisin tällöin viherkasvimullan, johon sekoittaisin sekaan kevytsoraa. Kaarna happamoittaa kasvupohjaa, mikä on muulinkorvan mieleen. Kaarnaa voi vallan hyvin laittaa myös mullan sekaan. Kaarnana voi käyttää esimerkiksi Kekkilän ”orkideamultaa”. Kevytsora ja perliitti tekevät kasvupohjasta ilmavamman, jolloin kasvin juuret viihtyvät paremmin.

Koska Ngern Lai Ma Variegatan lehdissä on paljon valkoista, tarvitsee se enemmän valoa kuin vihreät muulinkorvat. Kasvi yhteyttää vain vihreillä kasvinosillaan. Terraarioni saa valoa sen yläpuolella olevasta länsi-ikkunasta ja lisäksi terralla on kaksi 16,5W 4000K led-lamppua. Eteläikkuna kesällä on Ngern Lai Malle liian kuuma paikka. Itä- tai länsi-ikkuna on parempi vaihtoehto.

Kasviterraarioni on suljettu tiiviiksi lasikansilla, joten sitä ei tarvitse juurikaan koskaan kastella. Noin kerran kuussa kesällä ja kerran parissa kuukaudessa talvella annan terran kasveille lorauksen lannoitevettä. Samalla tuuletan terraa muutaman tunnin, jotta liika kosteus pääsee haihtumaan ulos terrasta. Terran ilmankosteuden pyrin pitämään 75-80%:ssa. Ruukussa olevaa Ngern Lai Maa voi lannoittaa kesällä joka toisella kastelulla. Marraskuusta helmikuulle kasvia ei tarvitse lannoittaa, ellei se ole kasvilampun alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *