Huonekasvit Kukkakaupat

Pop up huonekasvikauppa oli menestys

Avasin pop up huonekasvikaupan 26.4.2022 ja viimeinen kauppapäivä oli eilen 7.5.2022. Kauppa oli parin viikon ajan auki ti-la klo 12-17 osoitteessa Puutarhakatu 29, melkein Tampereen ydinkeskustassa.

Kaksi viikkoa kasvikaupan pitoa oli yllättävän työntäyteinen jakso. Aamut alkoivat uusien kasvien kuljettamisella kotoa kaupalle myytyjen tilalle ja jatkuivat uusien kasvien hinnoittelulla ja hyllyttämisellä. Illat täyttyivät kasvien pakkaamisesta kotona seuraavan päivän kuljetusta varten, sillä varsinkin aamuisin, ilma oli kylmä ja kasvit piti suojata hyvin, jotta ne eivät paleltuisi. Sain myös todella paljon kyselyitä kasveista Instagramin ja facebookin kautta, sähköpostitse ja blogin kommenteihin. Näihin vastaamiseen meni myös melko paljon aikaa, mutta luultavasti sain suunnilleen kaikki viestit huomioitua… Päivitin myös blogissa ollutta listaa myytävistä kasveista mahdollisimman usein, jotta ihmiset saattoivat tarkistaa listalta, mitä kasveja kaupassa oli vielä saatavilla.

Kylmä sää aiheutti myös hieman ruuhkaa aika ajoin kaupalla, sillä kasvien pakkaaminen vei paljon aikaa. En kahdessa viikossakaan oppinut tekemään nättejä kasvipaketteja, vaan paketit olivat ruttuisia ja täynnä nuhjaantunutta teippiä. Onneksi tämä ei tuntunut asiakkaita haittaavan.

Täysin tarkkaa määrää en tiedä, mutta noin 300 kasvia löysi uuden kodin. Parhaiten kauppansa tekivät erilaiset kultaköynnökset ja begoniat. Muulinkorvia myin todella paljon, sillä laitoin muulit toisen kauppaviikon puolessa välissä 50%:n alennukseen. Muuleja jäi myymättä ihan muutama.

Olin alunperinkin ajatellut, että kaksi viikkoa olisi hyvä aika pitää kauppaa, mutta olin varautunut siihen, että kasvien myyminen veisi hieman enemmän aikaa. Kaupan oltua kaksi viikkoa auki, ei kasveja ollut enää juurikaan jäljellä, joten kauppa piti laittaa kiinni.

Kivointa kaupan pidossa olivat tietenkin asiakkaat. Moni Instagram- tili sai kasvot ja juttua kasveista ja kasvupohjista riitti. Suuret kiitokset kaikille kaupassa käyneille! Uusinta on varmasti tulossa vuoden päästä, mikäli kasvien määrä taas liiaksi lisääntyy ja sopiva liiketila löytyy. Avaan tosin seuraavan pop upin kesäkuukausina, mikä helpottaa kasvien kuljetusta ja myymistä, kun kasveja ei tarvitse suojata kylmältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: