Kukkakaupat Puutarha

Virittäydy vapaalle- messut

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli 22.-24.4. Virittäydy vapaalle- messut. Saman katon alle oli koottu 5 tapahtumaa eri teemoilla: piha ja koti, kotimaan matkailu, keräilyn maailma, suuri snadi pienoismallimessut ja perhomessut. Nappasin isännän mukaan perhomessuilla houkutellen ja suuntasin sunnuntaina 24.4. kohti messukeskusta.

Itseäni tietenkin eniten kiinnosti piha ja koti. Tarkoituksena oli löytää jotain kivaa kasvia pihalle ja sorruinkin ostamaan parilla kympillä kolme kallan mukulaa. Jouduin myyjän ”uhriksi”, joka kertoi, että kalla kestää paahdetta, eikä sitä tarvitse kastella usein, eikä myöskään lannoittaa tai muutenkaan hoitaa. Kallat pääsevät ruukussa paahteiselle etuovelle sisäänkäyntiä kaunistamaan.

Alueella oli paljon erilaisia näytteilleasettajia, jotka kaikki esittelivät kotiin sopivia asioita ja ratkaisuja. Hälytinpalvelut, siivousaineet ja kodin krääsä ei itseäni kiinnostanut, joten kiertelin kasvikauppiaiden laatikoita ja ihailin puutarhaan tarkoitettua taidetta, jota oli esillä paljon. Alueelta löytyi myös erikoisia ideoita kukkapenkeiksi, mallikesäkeittiö ja muita pihan sisustuselementtejä ja patsaista.

Osallistuin myös ilmaiselle työpajalle, jossa Spiraali Oy:n omistaja opetti tekemään rautalangasta kasvituen. Tuen tekeminen oli helppoa ja vei noin puoli tuntia. Tällä välin isäntä kävi tutustumassa perho- ja keräilymessuihin, minne itsellä ei ollut intoa tutustua.

Kaiken kaikkiaan messuilla oli piha- ja viherkasviharrastajan mielestä aika vähän katseltavaa. Messualue oli nopeasti kierrelty. Näytteilleasettajia oli paljon, mutta suurin osa niistä ei herättänyt itsessä mielenkiintoa. Kotiin pääsin kuitenkin kallamukuloiden, itsetehdyn kasvituen ja messulaku-kassin kanssa, joten ei ollut ihan turha reissu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *