Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä muulinkorva Pink Spot

Tämä muulinkorva (Syngonium podophyllum Pink Spot) on hieman harvinaisempi lajike ja löysin sen yksilehtisenä ja juurtuneena pistokkaana Royalplant.fi verkkosivustolta. Pistokas tuli hyväkuntoisena perille. Sen kermanvaaleilla/vaaleanvihreillä lehdillä on pinkkejä ja punaisia läikkiä ja pisaroita. Lehden alapinta on vihreä. Kasvi on myrkyllinen.

Istutin kasvin heti sen tullessa mullattomaan kasvupohjaan, johon tuli noin puolet kookoskuitua ja loput perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa. Kookoskuidun tilalta voi käyttää myös viherkasvimultaa. Perliitti ja kevytsora tekevät kasvualustasta ilmavamman, mikä saa kasvin juuret voimaan paremmin. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on muulinkorvan mieleen.

Pink Spot on nopeakasvuinen vehkakasvi, jolle täytyy laittaa jonkinlainen kasvituki, ellet laita sitä kasvamaan riippuvana amppeliin. Omani on vielä niin pieni, etten ole laittanut sille vielä tukea. Myöhemmin ajattelin laittaa sille tavallisen ohkaisen tukikepin.

Kasvi pärjää melko vähälläkin valolla, mutta kasvaa isommaksi ja nopeammin runsaassa valossa. Kuumaan keskipäivän aurinkoon sitä ei kuitenkaan kannata kesällä laittaa, sillä aurinko voi polttaa kasvin lehdet. Omani on kolme metriä itäikkunasta ja saa lisävaloa ympäri vuoden.

Olen päästänyt kasvupohjan kevyesti kuivahtamaan kasteluiden välissä. Kastelen, kunnes vettä alkaa tulla ruukun pohjareijästä alusvadille. Ylimääräiset vedet kaadan pois lautaselta vartti kastelun jälkeen. Talvella kastellaan yleensä vähemmän kuin kesällä. Janoinen muuli roikottaa lehtiään ja ylikastelu saa lehdet kellastumaan. Kasvi voi silloin tällöin kuolettaa vanhimman lehtensä, sitä ei kannata heti pelästyä.

Muulinkorva Pink Spot sopeutuu hyvin kuivaan huoneilmaan, mutta toki hyötyy sumuttelusta ja ilmankostuttimen seurasta. Myös suihkuun kasvin voi viedä.

Olen lannoittanut kasvia näin kesällä noin joka toisella kastelulla. Lannoitteena olen käyttänyt Puutarhan Kesää. Koska kasvi on vasta pieni, olen antanut puolikasta annostusta lannoitetta. Mikäli kasvi jatkaa valon alla kasvuaan syksyllä ja talvella, ajattelin antaa mietoa lannoitetta myös silloin. Mikäli kasvu tyrehtyy talven myötä, jätän kasvin silloin lannoittamatta.

Uuteen ruukkuun kasvi laitetaan, kun vanha ruukku on täynnä juuria. Paras ajankohta vaihdolle on kevät tai kesä. Ruukunvaihdon yhteydessä voi erotella mahdolliset sivuversot emokasvista omiin ruukkuihinsa. Myös varsi- ja latvapistokkaita kasvista voi ottaa, mikäli kasvi on kasvanut pituutta. Pistokkaat juurtuvat yleensä nopeasti. Omat muulinkorvan pistokkaat olen juurruttanut semihydrossa perliitissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *