Huonekasvit

Esittelyssä kultakorva Red Arrow

Kultakorva Red Arrow on rentovartinen köynnöskasvi. Sen lehdet ovat nuolenpään muotoiset ja yläpinnaltaan tumman vihreät. Uudet lehdet ovat vaaleamman vihreitä ja tummuvat vanhetessaan. Lehtien alapinta on kauniin purppuranpunainen. Kasvin voi laittaa kasvamaan tukea pitkin ylöspäin tai antaa sen kasvaa villinä ja vapaana esimerkiksi amppelissa tai korkean kukkatelineen päällä.

Kultakorva Red Arrow on myrkyllinen. Sen sanotaan kuitenkin puhdistavan hyvin huoneilman epäpuhtauksia.

Red Arrow nauttii valosta, mutta pärjää melko vähässäkin valossa. Suorassa keskipäivän auringonpaisteessa kasvi ei viihdy; itä- tai länsi-ikkuna onkin kasville paras paikka kesällä. Liian hämärässä kasvu tyrehtyy tai kasvu on honteloa ja lehdet pieniä.

Kasvi on viihtyessään nopeakasvuinen. Lannoittaa kannattaa joka toisella kastelulla keväällä ja kesällä. Mikäli kasvi on valon alla talvella ja kasvaa, voi mietoa lannoitetta antaa talvellakin. Ilman lisävaloa olevalle kasville voi antaa talvella silloin tällöin merilevää.

Tropiikin kasvina Red Arrow pitää lämmöstä ja korkeasta ilmankosteudesta. Se kuitenkin sopeutuu melko hyvin myös kuivaan huoneilmaan. Kasvia kannattaa kuitenkin sumutella päivittäin, mikäli haluaa pitää sen oikein onnellisena. Kasvi on helppohoitoinen ja sopeutuvainen.

Omalleni laitoin kasvupohjaksi kookos-perliitti-kaarna-kevytsora- seoksen. Jos käytät multaa, valitse hiekansekainen viherkasvimulta ja lisää siihen perliittiä, kevytsoraa tai kaarnaa. Kultakorvat pitävät hieman happamasta kasvupohjasta. Kaarna on lievästi hapan tuote, joten se happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä saa muulinkorvat viihtymään. Kaarnana itse käytän Kekkilän orkideamultaa.

Kasteluiden välissä kasvupohja saisi kevyesti kuivahtaa. Ihan rutikuivaksi sitä ei kuitenkaan pitäisi päästää. Talvella kasvia kastellaan vähemmän kuin kesällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *