Puutarha

Kesäkukkien esikasvatus ei ollut suksee

Kuten jo aikaisemminkin kerroin, olen hieman tumpelo esikasvattamaan kesäkukkia itse. Tänä vuonna päätin jälleen kokeilla ja päin puutahan siinä mentiin. Valitsin maaliskuussa pari helppoa kasvatettavaa eli tuoksuherneen ja krassin. Lisäksi laitoin tammikuussa keijunmekkoa muutamaan purkkiin.

Keijunmekot itivät melko kivasti, kahdeksasta siemenestä sain viisi taimea. Keijunmekot ovat olleet lampun alla istutuksesta lähtien ja tosiaan kylvöstä on jo yli 3 kuukautta. Itämisen jälkeen ei sitten olekaan tapahtunut mitään. Taimet ovat olleet pari kuukautta saman kokoisia, noin 3 cm korkeita. Olen lannoittanut niitä viimeisen kuukauden aikana hyvin miedolla ravinteella ja merilevällä, mutta mitään ei tapahdu. Haaveeni runsaasta valuvasta keijunmekosta näyttää nyt hyvin kaukaiselta. Lisääntynyt valo ulkoakaan ei ole saanut keijunmekkoihin eloa.

Tuoksuhernettä kylvin ruukkuun, jossa on pystyyn kuolleen jouluhavun paljas runko. Tarkoituksena oli, että herneet kiipeisivät runkoa pitkin ylöspäin. Kylvin muistaakseni kahdeksan siementä samaan ruukkuun, toiveissa jälleen tuuhea kasvusto. No, siemenistä lähti itämään vain yksi ja sekin kasvaa hyvin hontelona ja pituutta sillä on vaivaiset 20 cm yli kuukauden kasvun jälkeen.

Krassin pitäisi olla kasvi, joka rehottaa missä vaan. No eipä rehota ainakaan minun ruukussani. Kylvin runsaan kasvuston toivossa samaan ruukkuun jälleen noin 8 siementä, joista lopulta yksi lähti kasvuun. Onnistuin katkaisemaan taimen latvan, mikä pysäytti köynnöksen kasvun oikeastaan kokonaan. Reilun kuukauden aikana yksi krassini on saanut aikaiseksi neljä pientä lehteä ja mittaa reilu 10 cm.

(2) Kommentit

  1. Satu says:

    Voi ei, minä innostuin kans ostamaan kesäkukkien siemeniä ja nyt on parit alkamaan itämään. Ekaa kertaa kokeilen, saapa nähdä mitkä on mun tulokset.. :S

    1. Hanna says:

      Onnea koitokseen! Toivottavasti menee hieman paremmin kuin mulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *