Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Red Spot Tricolor

Tämä kasvi (Syngonium Red Spot Tricolor) on ollut toivelistallani jo todella pitkään, mutta sitä ei ole tullut vastaan sopivaan hintaan. Hetki sitten bongasin pistokkaita myynnissä Instagramissa toisella kasviharrastajalla (@ametistiluola, Kaisu Airaksinen) ja ostin niistä yhden itselleni.

Myyjä olisi juurruttanut pistokkaan minulle valmiiksi, mutta minulla oli kiire saada pistokas itselleni ihasteltavaksi. Pistokas saapui hyvin ja lämpimästi pakattuna, priimakunnossa ja todella pirteänä. Olen aikaisemminkin ostanut samalta myyjältä kasvin ja sekin oli todella hyvin pakattuna.

Muulinkorva Red Spot Tricolorlla on super kauniit lehdet, joissa on pinkkejä, vaaleanvihreitä ja tummanvihreitä kuvioita ja jokainen lehti on uniikki. Kasvi on verrattain harvinainen ja sen hinta pyörii joissakin kympeissä. Pistokas tuli postikuluineen maksamaan parisen kymppiä.

Laitoin pistokkaan matalaan veteen juurtumaan. Laitoin vettä pienen lasisen maljakon pohjalle niin, että pistokkaan juurinystyrät jäivät juuri ja juuri vedenpinnan yläpuolelle. Veden joukkoon laitoin tipan Bionovan juurtumisen edistäjää. Pistokkaassa oli jo pari juurinystyrää, joista toinen on lähtenyt heti kasvuun vedessä muutamassa päivässä. Yleensä muulinkorvat juurtuvat vauhdilla.

Aika usein juurrutan pistokkaat semihydrossa perliitissä, mutta nyt tökkäsin sen vain veteen. Kun pistokas on saanut hieman lisää juuria, istutan sen kasvupohjaan, johon laitan kookoksen joukkoon noin puolet perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Kookoksen tilalla voi käyttää myös viherkasvimultaa, mikäli täysin mullaton mietityttää. Perliitti ja hydrosora tekevät kasvupohjasta ilmavamman ja kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on muulinkorvan mieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *