Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä muulinkorva Strawberry Ice

Tämä upea keräilykohde tuli minulle Hollannista orchids-shop.com nettikaupasta. Kasvi matkasi yli viikon kuljetuksessa, mutta oli hyvässä kunnossa tullessaan. Kasvi oli kerrankin nätimpi kuin myyntikuvassa, joten olin ostokseeni tyytyväinen. Kasvia kutsutaan myös nimellä Christmas Tricolor. Strawberry Ice on myrkyllinen, kuten kaikki muutkin muulinkorvat.

Strawberry Ice oli istutettu matkan ajaksi jonkinlaiseen erittäin karkeaan kookoshakkeeseen ja perliittiin. Juuret eivät olleet mitenkään massiiviset, mutta eivät maailman huonoimmatkaan. Puhdistin juuret vanhasta kasvualustasta ja istutin kasvin uuteen kasvualustaan, johon laitoin noin puolet kookoskuitua ja puolet perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa. Kaarnana käytin Kekkilän orkideamultaa ja kookoksena VDL Cocoplus kookosprikettejä. Mikäli käytät multaa, kannattaa senkin sekaan laittaa perliittiä, kaarnaa ja/ tai kevytsoraa. Näin kasvualusta on ilmavampaa, mikä vähentää liikakastelun ja juurten mädäntymisen riskiä.

Strawberry Icen jokainen lehti on uniikki. Lehti voi olla kokonaan vaaleanvihreä, tummanvihreä, punainen, pinkki tai ruskea tai sitten lehdellä on useita tai kaikkia näitä värejä laikkuina, viiruina tai pisaroina. Kasvi kasvaa köynnöstäen, joten se saattaa tarvita kasvituen vanhetessaan, ellet laita sitä kasvamaan riippuvana amppeliin tai korkean kukkajalan päälle.

Kasvia voi lisätä ja pitää pienenä latvomalla ja/tai jakamalla. Paras ajankohta lisäämiseen on kevät ja kesä. Muulinkorvan pistokkaat juurtuvat yleensä nopeasti, kunhan ovat lämpimässä ja valoisassa paikassa. Omia pistokkaitani juurrutan perliitissä, mutta ne voi juurruttaa myös vedessä tai suoraan kasvupohjassa.

Strawberry Ice on melko helppo kasvi ja sen sanotaan sopeutuvan hyvin esimerkiksi kuivaan huoneilmaan. Tropiikin kasvina se kuitenkin hyötyy sumuttelusta ja/ tai ilmankostuttimesta talvisin, kun huoneilma on kuivaa.

Tämä kasvi tarvitsee paljon valoa, jotta lehtien värit pysyvät kirkkaina. Kuumaan keskipäivän aurinkoon kesällä sitä ei kuitenkaan kannata laittaa. Omani on kolmisen metriä itäikkunasta ja saa noin 12 tuntia lisävaloa vuorokaudessa.

Olen omistanut oman Strawberry Iceni niin vähän aikaa, etten ole vielä lannoittanut sitä kastelulannoitteella. Alkuravinteeksi sekoitin kasvupohjaan pari lusikallista matokakkaa. Varsinaisen lannoittamisen ajattelin aloittaa parin viikon päästä. Mikäli käytät multaa, ei kasvia tarvitse lannoittaa puoleentoista kuukauteen mullan vaihdon jälkeen, sillä mullassa on valmiina ravinteita, toisin kuin kookoksessa.

https://orchids-shop.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *