Huonekasvit

Semihydro kolmelle ruukulle

Erään ravintolan jäämistöstä löytyi hieman aaltomaljakon tyyliä mukaileva musta muoviastia, jonka käyttötarkoitus jäi epäselväksi. Astiaa olisi voitu käyttää esimerkiksi jäillä täytettynä coolerina, hedelmäkulhona, maljakkona tai telineenä pilleille ja drinkkitikuille.

Löysin kaapista kolme ruukkua, jotka mahtuivat astian sisälle. Päätin tehdä astiasta ja kolmesta ruukusta semihydron kolmelle kasville. Semihydro on erittäin yksinkertainen vesiviljelytapa. Kasvi istutetaan pohjareijälliseen ruukkuun ja johonkin vettäpäästävään materiaaliin, kuten hydrosoraan, lecasoraan tai perliittiin. Reijällinen ruukku laitetaan hieman isompaan umpiruukkuun. Umpiruukun pohjalle laitetaan mietoa lannoitevettä. Kapillaari-ilmiö nostaa kasvupohjaa pitkin veden ja ravinteet kasvin juurille ruukun pohjalta.

Ensin istutin ruukkuihin venuksenkenkä- orkideoita, mutta astia näytti niin hieman tylsältä. Niinpä katselin pistokas rivistöä uudestaan. Minulla oli valmiiksi hieman juurtuneena muulinkorva Trileaf Wonderin pistokas ja muutama purppurajuorun pistokas. Pari venuksenkenkä Femmaa jätin yhteen ruukkuun ja istutin kahteen muuhun ruukkuun juorua ja muulinkorvan. Näin astiaan tuli useampaa eri väriä ja erilaisia lehdenmuotoja. Kasvualustana käytin pölystä puhtaaksi pestyä hydrosoraa.

Asettelin ruukut mustan astian sisään. Laitoin mustan pääliastian pohjalle parisen senttiä vettä, johon sekoitin pari tippaa lannoitetta. Nyt astialle pitäisi löytää sopiva valoisa paikka, mikä ei ole ihan helppo tehtävä, sillä kaikki valopaikat ovat jo täynnä kasveja. Jatkossa huolehdin, että mustassa astiassa on vettä ja tarvittaessa vaihdan veden, muuta hoitoa semihydro ei yleensä tarvitse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *