Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä muulinkorva Three Kings

Ostin tämän muulinkorvan (Syngonium podophyllum Three Kings) kotimaisesta Royal Plant nettikaupasta yksilehtisenä pistokkaana toukokuussa. Sillä oli tullessaan jo hyvät juuret, joten istutin sen mullattomaan sekoitukseen, johon laitoin noin puolet kookosta ja puolet perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa. Mikäli käytät multaa, kannattaa senkin sekaan laittaa perliittiä, kaarnaa ja/tai kevytsoraa. Kaarnana olen käyttänyt Kekkilän orkideamultaa. Hapan kaarna sopii hyvin muulinkorvan kasvupohjaan, sillä muulinkorva viihtyy hieman happamissa olosuhteissa. Kevytsora ja perliitti tekevät kasvupohjasta kuohkeamman, mikä saa kasvin juuret voimaan paremmin.

Three Kings kotiutui nopeasti ruukkuunsa ja on tehnyt kolme uutta lehteä parissa kuukaudessa. Kasvin jokainen lehti on uniikki yksilönsä. Lehdissä voi olla vihreän kaikkia eri tummuusasteita erilaisina läiskinä, pisaroina tai viivoina. Siksi uusien lehtien aukeamista on jännittävä seurata, kun koettaa arvailla, minkälaista lehteä sieltä seuraavaksi pukkaa.

Nopeakasvuiselle Three Kingsille voi joutua laittamaan jonkinlaisen kasvutuen, kun kasville tulee ikää. Omani on vielä niin pieni, että pärjää ilman tukea. Kasvin voi laittaa myös amppeliin ja antaa sen kasvaa riippuvana.

Netistä löysin tiedon, että Three Kings ei sopeutuisi ihan niin hyvin kuivaan huoneilmaan kuin monet muut muulinkorvat. Kasvia siis kannattaa varsinkin talvella sumutella päivittäin. Myös ilmankostuttimesta kasvi hyötyy. Ilmankostuttimen pariksi kannattaa hommata ilmankosteusmittari. Siitä voi vahtia, ettei huoneiston ilmankosteus nouse liian korkeaksi ilmankostuttimen toimesta. Huoneistossa ei saisi olla jatkuvasti yli 50% ilmankosteus.

Olen päästänyt Three Kingsin kasvupohjan kevyesti kuivahtamaan kasteluiden välissä. Lannoittanut olen puolikkaalla annostuksella joka toisella kastelulla. Kun kasvi hieman vielä kasvaa, lisään pikkuhiljaa lannoitteen määrää. Talvella kasvia ei lannoiteta, ellei se kasva valon alla. Merilevää voi antaa kasteluiden ohessa ympäri vuoden.

Oma Three Kingsini on keinovalon alla paikassa, johon ei juurikaan tule luonnon valoa. Suoraan keskipäivän paahteeseen eteläikkunalle kasvia ei kannata laittaa, vaan itä- tai länsi-ikkuna on sille parempi. Kesällä kasvi pärjää myös pohjoisikkunalla, sillä muulinkorvat ovat tyytyväisiä melko vähäisessäkin valossa. Liian pimeässä kasvin kasvu kuitenkin tyrehtyy.

https://www.royalplant.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *