Kukkakaupat

Eurooppalaisia nettikukkakauppoja

Nämä kaikki nettikaupat sijaitsevat EU:n alueella, joten kasveihin ei tule lisätulleja ja niillä on terveystodistus valmiina. Osasta olen itse tilannut ja lopuista ystäväni ovat tilanneet kasveja. Pääsääntöisesti kasvit ovat aina olleet hyvin pakattuja tulleet kohtuullisen hyväkuntoisina perille, eikä toimitus ole kestänyt montaakaan päivää. Myös asiakaspalvelu on ollut pääsääntöisesti kaikkialla oikein hyvää ja hyvityksiäkin on tullut, jos tuotteessa on ollut jotain vikaa. Kaikki kaupat tarjoavat talvella lämpöpakkauksia, jotka pitävät kasvit lämpöisenä matkan ajan. Kannattaa aina ottaa pisimmän lämpöajan antava lämpöpakkaus.

https://singelblomman.se

Ruotsalainen Singelblomman on yksi suosikeistani. He ovat erikoistuneet vehkakasveihin ja tarjolla on paljon kalliimpiakin kasveja. Itseäni heidän valikoimistaan eniten kiinnostavat muulinkorvat, joita on ihan kiitettävä vaihtuva valikoima. Tässä nettikaupassa kasvin kuva on aina siitä kasvista, jonka ostat, mikä on hieno asia. Usein toimitettu kasvi on jopa hieman suurempi kuin kuvassa. Toimitukset ovat tulleet noin kolmessa päivässä lähettämisestä. He laittavat kasvit postiin alkuviikosta, jotta paketti ei jää viikonlopuksi minnekään lojumaan.

https://www.plantasweden.se

Plantasweden on ruotsalainen yritys. Heillä on tarjolla paljon harvinaisia vehkakasveja. Valikoimissa on myös jonkin verran kasvupohjia, ruukkuja, lannoitteita ja kasvilamppuja. Heiltä löytyy myös Lechuza Pon kasvupohja ja sille sopivia ruukkuja. Tässäkin kaupassa saatu kasvi on sama kasvi kuin myyntikuvassa tai kuvan kasvia suurempi kasvi. Googlearvosteluissa kauppa on saanut 4,9 tähteä.

https://plantanica.se

Ruotsalainen Plantanica myy monenlaisia kasveja ja erityisen paljon heidän valikoimissaan on posliinikukkia ja mehikasveja. Heiltä löytyy myös ulkokasveja. Sivuilla on tarjolla myös lannoitteita, erilaisia kasvitukia ja ruukkuja sekä lasisia koristehelmiä ja muita lasiesineitä. En löytänyt sivuilta napiskaa englannin kielelle, mutta ymmärsin melko hyvin ruotsiakin.

https://gronvaxtriket.se/product-category/alla-vaxter/

Grönväxtriket sijaitsee myöskin Ruotsissa. Heidän valikoimissa on paljon posliinikukkia, vehkoja, kaktuksia, begonioita ja mehikasveja. Pääpaino on trendikkäissä ja heidän mukaansa helppohoitoisissa kasveissa. Tarjolla on myös ruukkuja ja amppeleita. He postittavat talvella kasvit alkuviikosta, jotta kasvit eivät jää viikonlopuksi minnekään seikkailemaan.

https://www.bestbuds.be

Bestbuds on belgialainen nettikasvikauppa. Heillä on paljon erilaisia vehkoja ja niistä löytyi hienoja vähän tuntemattomampiakin vaihtoehtoja. Kaupasta sai myös valmiiksi tehtyjä sammaltukikeppejä, joita en ole missään muualla nähnyt myytävän. Heidän postituskulunsa Suomeen ovat vain 14€.

https://plantdynasty.nl/shop/

Hollantilainen Plantdynasty myy paljon erilaisia köynnösvehkoja ja muita vehkakasveja, posliinikukkia ja anthuriumeja. Valikoima vaikutti ensin suurelta, mutta iso osa tuotteista olikin loppuunmyytyjä. Tänne voi jättää toiveita, mitä kasveja haluaisit ostaa ja saattavat etsiä ne sinulle. En ole itse kokeillut tätä palvelua, joten en osaa sanoa, toimiiko lupaus käytännössä, mutta kuulostaa hyvältä palvelulta.

http://www.growjungle.nl

Growjungle on hollantilainen kasvisivusto, jossa on tarjolla vehkakasvien lisäksi runsas valikoima posliinikukkia, begonioita ja monia monia muita kasveja. Valikoimissa on paljon harvinaisuuksia ja kalliimpia kasveja. Mielestäni hinnat ovat heillä osassa tuotteissa hieman kalliit, mutta toisaalta heiltä löytyy kasveja, joita voi olla hankala löytää muualta.

https://www.nelumbogarden.nl

Tämän hollantilaisen nettikaupan sivuilta en löytänyt enlanninkieli-näpiskää, mutta pärjäsin sivuilla silti joten kuten. Nettikaupassa on suuri valikoima sekalaisia kasveja, mutta eniten tarjolla on erilaisia vehkakasveja. Painopiste on pienehköissä kasveissa ja hinnat olivat siksi paikoitellen melko edullisen tuntuiset. Nettisivut tuntuivat hieman vaikeilta käyttää, mutta osittain se varmaankin johtui välillämme olleesta kielimuurista. Tämä kauppa ei aina toimita Suomeen, se kannattaa tarkistaa ennen shoppailun aloittamista.

https://orchids-shop.com

Tältä hollantilaiselta Claessen Orchids and Plants- firmalta olen tilannut useamman kerran kasveja. Aivan joka kerta kasvit eivät ole olleet täysin priimaa saapuessaan, mutta hengissä ne kuitenkin ovat aina olleet ja toipuneet ajan kanssa. Nettikaupassa on suuri orkideavalikoima ja paljon vehkakasveja sekä posliinikukkia. Paketit ovat tulleet 4-5:ssä päivässä perille lähettämisestä.

https://www.createyourownjungle.nl

Greate Your Own Jungle on hollantilainen pieni nettikauppa, jossa on sekalainen valikoima pikkukasveja. Hinnat ovat edullisia, mutta kasvitkin ovat aika pieniä.

https://www.orchidz.nl

Tämä hollantilainen nettikukkakauppa Orchidz tarjoaa laajan valikoiman orkideoita ja muutamia muita kasveja. Varsinkin erilaisten jalokiviorkideoiden ihastelu vie minulta aina paljon aikaa (ja rahaa).

https://plnts.com

Plntsilta olen tilannut Hollannista kasveja useamman kerran ja kasvit ovat aina olleet hyväkuntoisia tullessaan. Kaupalla on edulliset postikulut ja yli 75€ ostokset kulkevat kotiin ilmaiseksi. Valikoimissa on paljon pieniä vauvakasveja, joiden hinnat ovat edullisia. Sivuilta löytyy niin tavallisia kuin harvinaisempiakin kasveja. Lisäksi valikoimissa on ruukkuja, lannotteita, sumupulloja ja kastelukannuja.

http://www.plantcircle.co

Plantcircle on saksalainen yritys, jonka valikoimista löytyy niin tavallisia kuin harvinaisiakin kasveja. Lisäksi myynnissä on ruukkuja ja lannoitteita. Useimmista kasveista oli myynnissä eri koko- ja hintavaihtoehtoja.

https://foliagedreams.com/en/

Foliagedreams on saksalainen kukkakauppa, jossa on hyvä valikoima harvinaisempia vehkakasveja, mutta tavallisempiakin kasveja löytyy. Lisäksi on myös kuivakukkia ja kasviaiheisia tyynyjä. Valikoima oli laaja, mutta aika usean kasvin kohdalla varasto oli tyhjä.

https://handsofplants.pl

Hands of Plants yritys sijaitsee Puolassa. Joidenkin tuotteiden kohdalla hinnat ovat oikein edulliset. Tarjolla on vehkakasveja ja matteja sekä maijoja ja begonioita. Lisäksi valikoimissa on kasvitukia ja kasvupohjia. Kasvit postitetaan aina maanantaisin, jotta kasvit eivät jää viikonlopuksi hukan teille.

https://zielony-parapet.pl

Tämäkin kauppa on puolalainen. En löytänyt englanninkieli-näpiskää mistään. Ison osan sanoista pystyi arvaamaan ja seikkailu sivuilla sujui jotenkuten. Heillä on erittäin laaja valikoima mehikasveja, ilmakasveja ja kaktuksia. Lisäksi tarjolla oli muita kasveja, ruukkuja, kasvupohjia, lannoitteita, kasvivaloja, hauskoja kasvitukia ja kukkajalkoja. Hintataso kaupassa on edullinen.

Jos sinulla on erityisen huonoja tai hyviä kokemuksia yllä olevista nettikaupoista, kirjoita siitä kommentteihin!

(5) Kommentit

 1. Kirsi says:

  Hei! Onko tietoa tuosta puolalaisesta, viimeksi mainitsemastasi kukkakaupasta? Minulle kertoivat, etteivät ”talvikaudella” toimita Suomeen. Rekisteröityminenkään omalla osoitteella ei ollut mahdollinen 14.2.2022, mikä sinänsä on lämpöpakkauksista huolimatta ymmärrettävää. Mutta koko Ruotsiin kyllä toimittavat ympäri vuoden, myös pohjoiseen… Kertoivat, että ”keväällä” toimittavat. Tiedätkö sinä, milloin Suomessa olisi kyllin kevät 😁 tähän kaupantekoon? Ruotsissa siis jo nyt.

  1. Hanna says:

   Parillakin nettikaupalla kummasti tapana laittaa Suomen lähetykset poikki talvella, vaikka Ruotsiin lähettävät. En osaa sanoa, onko Ruotsiin nopeampi toimitusreitti tai jotain… Eikä mitään hajua, koska aloittavat taas Suomeen lähettämiset…

   1. Kirsi says:

    Ok. Kiitos. Odotellaan uutispostia.

 2. Kitos!

  1. Hanna says:

   Varsågod!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: