Huonekasvit Puutarha

Hulluna- blogin puolivuotiskatsaus

Blogi on ollut pystyssä nyt puoli vuotta ja meno on ollut hurjaa! Maaginen 50 000 lukukertaa ylittyi viikko sitten, kun blogi oli ollut toiminnassa 5,5 kuukautta. Olen luvusta aivan äimänä: puoli vuotta sitten ajattelin, että blogia tulee lukemaan ehkä muutamat sukulaiset ja pari ystävää. Toisin kuitenkin kävi ja nyt ollaan blogit.fi sivuston rankingissä 200:n luetuimman suomalaisen blogin joukossa ja tällä viikolla puutarhablogien 11.

Viherkasvien määrä on tuplaantunut blogin pitämisen aikana. Nyt niitä on noin 150.

Lokakuu oli ensimmäinen kuukausi, kun kuukausittainen lukumäärä ylitti 10 000 lukukertaa. Keskimäärin blogissa on vuorokaudessa luettu hieman yli 300 artikkelia, mikä on mielestäni huikea määrä.

Olen kirjoittanut 169 artikkelia puolen vuoden aikana, joten valmistunut on 6,4 artikkelia viikossa. Vieläkin tuntuu, että paljon on kasvimaailmassa edelleen kirjoitettavaa ja ihmeteltävää. Eli jatkossakin tekstiä tulee varmaan entiseen malliin. Mitä syvemmälle kasvien maailmaan sukeltaa, sitä enemmän tietoa janoaa. Pyrin pitämään artikkelit tietopainotteisina kuten tähänkin asti.

Suosituin kirjoitus on edelleenkin ”Ripsiäiset”, mutta viime aikoina luetuin juttu on ollut ”Ärsyttävät harsosääsket”. ”Ripsiäiset” on luettu yli 4000 kertaa. Muita syksyn nousijoita on ollut ”Kotini kasvivalot 2.0”

Instagram- tilin seuraajat lisääntyvät tasaiseen tahtiin. Heinäkuussa aloitetulla @hulluna_blogi -tilillä on nyt 300 seuraajaa ja kuvia kasveista sinne olen postannut jo 351 kappaletta. Pyrin päivittämään vähintään yhden kasvikuvan päivässä, lähinnä omista kasveistani. Kuvattavaa on riittänyt, sillä kasvit ovat kotonani lisääntyneet usealla kymmenellä blogin pitämisen aikana. Blogin kasviesittely= Mikä oivallinen tekosyy ostaa joku uusi kasvi kotiin!

Syyskuussa alkoi ensimmäinen kaupallinen yhteistyö Vplux Oy:n kanssa. Yritys tuo maahan ja myy kaikenlaista kasvien kasvatukseen liittyvää lannoitteista kasvupohjiin ja kasvivaloista kasvitelttoihin. Sain kunnian olla heidän tuotetestaajanaan nyt ja jatkossa. Yhteistyö on lähtenyt hienosti liikkeelle ja koekäyttöön on jo tullut kasviteltta ja paljon kasvivaloja. Jatkossa päivittelen sekä Instaan ja blogiin valojen alla olevien kasvien ja kasviteltan tilannetta.

Kaupallinen yhteistyö Vpluxin kanssa: Koekäyttöön saatu kasviteltta on osoittautunut erinoimaiseksi pistokkaiden juurrutuspaikaksi, koska siellä on kosteaa ja lämmintä.

https://www.vplux.fi/fi

Mikäli Hulluna-blogia haluaa seurata päivittäin, kannattaa tutustua Hulluna Facebook-sivuihin. Päivitän sinne reaaliajassa uudet blogiin kirjoitetut artikkelit. Myös blogit.fi sivuilla blogia voi stalkata vapautuneesti.

Philodendron Prince of Orange on yksi blogissa esitellyistä huonekasveista.

Eniten lukijoita tulee Googlen kautta ja seuraavaksi eniten Facebookista. Blogit.fi sivustolta ja Instagramista tulee myös jonkin verran kävijöitä.

Maksullista markkinointia en ole harrastanut. Parissa Facebookin kasvikeskustelu- ryhmässä (Niissä, joissa se on sallittua) olen jakanut linkkejä blogin artikkeleihin, mikäli joku on kysynyt jotain, mihin blogista löytyy vastaus. Tämä osoittautui hyväksi tavaksi hankkia lukijoita varsinkin alkuun, kun blogi ei vielä löytynyt Googlen kautta.

https://www.blogit.fi/hulluna

https://www.facebook.com/hulluna

Olen saanut lukijoilta hirveän positiivista kommenttia ja palautetta. Myös aihetoiveita on tullut jokusia. Parista artikkelista ovat tarkat lukijat löytäneet tietovirheen ja kertoneet siitä minulle. Näin olen päässyt korjaamaan tilanteen. Jatkossakin toivon lukijoilta kriittistä kommentointia, jotta virhetiedot eivät jää korjaamatta. Virheet ovat olleet hyvä muistutus lähteiden luotettavuuden tärkeydestä. Virheistä pitää aina oppia jotain, niinpä nykyisin saatan kahlata aikamoisen aineistomäärän ennen artikkelin julkaisua, kun tarkistan kirjoituksen faktoja.

Jatkossa on siis tarjolla parempaa journalismia, lisää kasviesittelyjä, kasviteltan ja kasviterraarion kuulumisia ja kirjoituksia kaikesta siitä, mistä milloinkin satun kiinnostumaan kasveihin liittyen. Joulukuussa pyrin myös päivittämään vanhoja kirjoituksia kuten kasviesittelyjä. Otan nykyhetken kuvia kasveista ja kerron, mitä niille nyt kuuluu. Onko kasvi viihtynyt hoidossani vai ei……. Pysykää mukana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *