Huonekasvit

Huonekasvipäiväkirja

Onko sinulla ongelmia muistaa, milloin olet minkäkin kasvin kastellut ja lannoittanut? Entä osaatko ulkoa kaikkien kasviesi hoito-ohjeet? Olisiko kiva muistaa, mistä mikäkin kasvi on sinulle tullut, milloin ja mihin hintaan? Haluaisitko tietää, kuinka paljon joku kasvi on oikein kesän aikana kasvanut tai montako lehteä siihen on tullut lisää? Kaikki tämä onnistuu, jos pidät huonekasvipäiväkirjaa!

Keveimmillään kasvipäiväkirja on ruutuvihko, johon merkkaat aina kastelut, lannoittamiset sekä mullanvaihdot. Tämän kaiken voi myös toki tehdä tietokoneella, mutta itse olen niin oldschool, että haluan paperiset versiot, joita voi aina halutessaan katsella ja hiplailla.

päiväkirjan esimerkkisivu

Jos homma lähtee laukalle, niinkuin minulla, päiväkirjaa voi koristella kuvin ja piirroksin ja sinne voi merkitä kaikki kasvia koskevat asiat, kuten ostoajankohdan ja hinnan, kasvualustan koostumuksen, lempinimen, englanninkielisen nimen, ruotsinkielisen nimen, latinankielisen nimen, hoito-ohjeet, lehtien määrän, korkeuden, pituuden, kasvupaikan ja valonsaannin, pistokkaiden otot, kaikki muut toimenpiteet ja valokuvat kasveista.

päiväkirjan esimerkkisivu

Itse olen erityisesti tykännyt siitä, että kirjassa on jokaisen kasvin lyhyet hoito-ohjeet. Kasveja on niin monta ja uusia tulee kokoajan, ettei millään pysty muistamaan jokaisen valontarvetta, lannoitustarvetta tai kasteluohjetta. Minulla on myös tapana ylikastella kasvejani, joten päiväkirja on hyvä muistuttaja, että kasvit on kaikki juuri kasteltu.

Minulla on myös oma sivu pistokkaille. Laitan ylös missä aineessa juurrutan ja kuinka nopeasti juurtuminen missäkin kasvupohjassa etenee. Näistä tiedoista voi olla hyötyä myöhemmin, kun arvon juurrutustapoja kullekin kasville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *