Huonekasvit

Huonekasviseuran kasvivaihtopäivä Hervannan kirjastossa oli menestys

Olin emännöimässä lauantaina 4.5.2024 Huonekasviseuran pistokkaiden vaihtopäivää Hervannan kirjastossa. Samana päivänä pistokkaita vaihdettiin myös pääkirjasto Metsossa. Tapahtumat olivat osa Kirjasto Goes Green- tapahtumasarjaa. Päivä alkoi kello 10 aamulla, jolloin saavuin paikalle Huonekasviseuran esitteiden, omien vaihdokaskasvieni ja ihmisille jaettavien istutusruukkujen kanssa. Ruukut olivat kierrätettyjä ja ne tarjosi Harjun Kukka.

Kirjaston ihana henkilökunta oli järjestänyt kolme pöytää ja reilusti tilaa pöytien ympärille. He olivat myös leikanneet paljon pistokkaita omista kasveistaan pöytiä täyttämään. Myös kirjaston kasveista oli otettu pistokkaita ja pakkausmateriaaleja oli tuotu valmiiksi pistokkaita varten.

Paikalle saapui heti ihmisiä, kiitos kirjaston henkilökunnan innokkaan mainostamisen. Koko päivän riitti väkeä tasaiseen tahtiin ja välillä pöydän ääressä oli oikein ruuhkaakin. Ihmisillä oli niin paljon tuomisia pöytään, että pystyin ilahduttamaan kasveilla myös ihmisiä, joilla ei ollut vaihdokkeja pöytään. Myös ruukut kävivät melko hyvin kaupaksi. Parasta oli, että paikalle saapui useampi lapsi ja nuori omien pistokkaiden kanssa ja oli kiva katsella, kuinka iloisia he olivat uusista kasveista. Hienoa, että kasvit kiinnostavat myös nuorempaa väkeä.

Paljon sai jakaa oma kasvitietämystään ja yhdessä mietittiin ratkaisuja huonovointisten kasvien elvyttämiseksi ja esimerkiksi valon saannin haasteisiin asunnoissa ja tuholaistorjuntaan. Yritin myös neuvoa kasvivalinnoissa ja pistokkaiden jatkohoidossa kotona. Kerroin ihmisille myös Hulluna-blogista ja Huonekasviseurasta. Hyviä neuvoja sain myös itsekin konkariharrastajilta, aina on hyvä olla korvat höröllään, kun tapaa kasveja 60 vuotta hoitaneen harrastajan.

Päivän päätteksi valkkasin pöydästä itsellekin läjän kasveja. Loput muutamat kasvit laitoimme kirjastokärryyn, joka vietiin henkilökunnan pukuhuoneseen odottamaan maanantaina töihin saapuvaa henkilökuntaa. Näin kaikki pöytään tuodut kasvit saivat siis uuden kodin! Vitsi kun tuli hyvä mieli!

Tapahtumapäivä meni niin kivasti, että päätimme toteuttaa päivän myös ensi vuonna.

Alla on linkki Huonekasviseuran sivuille. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen jäsenlehden, tapahtumia, kimppakasvitilauksia, tutustumisretkiä ja mahtavan yhteisön, jonka kanssa jakaa kasvikokemuksia tai kysyä neuvoa kasviongelmiin.

https://huonekasviseura.fi

(2) Kommentit

  1. Hauska tapahtuma kirjastolle. En muista nähneeni samanlaista koskaan aiemmin. Teillä taitaa olla toimintaa vain Helsingissä? Onko Peikonlehti teidän jäsenlehti, kirjoitin siihen joskus lieroista sisäkasveillani.

    1. Hanna says:

      Pääkaupunkiseudulla on eniten toimintaa. Peikonlehti on juu lehden nimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *