Huonekasvit

Iso suljettu kasviterraario, kasvien istutus

Ensin laitoin pohjaksi Wurth imeytysraetta ja sen päälle elävää vihreää sammalta. Tein maastoon hieman muotoja ja korkeuseroja niin, että takaseinustalla maasto on korkeammalla kuin etuosassa. Näin kasvit näkyvät paremmin ja terraariota on mielenkiintoisempi katsella.

Terraarion takaseinään, ulkopuolelle kiinnitin teipillä kaistaleen vihreää kasvitapettia, jota meille oli jäänyt ylimääräiseksi. Tapetti sai terraarion näyttämään runsaammalta ja toi terraan lisää viidakkotunnelmaa.

Kasveiksi lopulta valkkautui vain osa kaavailluista kasveista, koska halusin jättää jokaiselle kasville hieman kasvunvaraa ympärille. Etualalle laitoin pieninä pysyviä pitsilehtiä, lihansyöjäkasvin (kannukasvi), nystykämmekän, Macodes petola jalokiviorkidean sekä punaisen pienehkön laikkuvehkan. Terraarion keskiriviin istutin herttaköynnösvehka Lemon Limea, kirjavalehtistä murattia, marmorimaijan, köynnösvehka domesticum Lemon Limen, valkoisen isoleopoldinkukan ja punaisen begonia Rexin. Takariviin istutin kiipeävän vaniljaorkidean, jolle laitoin tueksi peikonpähkinäpensaan oksan sekä unelman, hienohelman, muulinkorvan ja kaarisulkasaniaisen.

Takaseinään kiinnitin ilmakasvin; tillandsia Butziin ja yhden juurakon pintaan naavatillandsian. Ilmakasveja olen tilannut lisää Hollannista, niitä olisi tarkoitus laittaa terraarion etureunaan ja sen takaseinustalla oleviin juurakkoihin.

Terraario tarvitsee vielä lasit kanneksi, jotka ajattelin teettää jossakin. Nyt terraario on kuitenkin niin kostea, että laseilla ei ole onneksi kiire. Ilman kanttakin terrassa on 100%:n ilmankosteus. Kastelin imeytysrakeen ja sammalen läpimäräksi istutuksen yhteydessä, joten terraario saa rauhassa hieman kuivahtaa ennen kansilasien laittoa. Myös lamput ovat tulossa terraarion yläpuolelle, kunhan isäntä ehtii ne asentaa. Siihen asti terraa valaisee kaverilta saatu akvaario- kasvilamppu sekä Ikean jalkalamppu ja päivänvalopolttimo.

(4) Kommentit

 1. Haaveilija says:

  Ajattelin itsekin rakentaa tällaisen, mutta pienempänä. Osaatko kertoa, mitä uskallan laittaa pohjalle, kun en ole tekemässä siitä tiiviskattoista. Lähteekö homehtumaan silloin herkästi, jos ilmanvaihto on ajatuksena hoitaa ihan vaan kannen aukkojen osalta? Itsellä ei ole tuosta imeytysrakeesta lainkaan kokemusta.

  1. Hanna says:

   Kannattaa ostaa hyppyhäntäisiä terraariokaupasta, niin ei homehdu vaikka laitat mitä. Itsellä homehtu alkuun oikein runsaastikin, mutta hyppyhäntäiset putsas homeen pois muutamassa päivässä, kun tilasin. Eivät maksakaan kauheasti ja ovat niin pieniä, että juuri ja juuri näkee. Pohjaan voi laittaa mikä vaan itsestä tuntuu tutulta. Itse jos en olisi laittanut imeytysraetta, olisin laittanut kookos-perliitti seoksen, jossa noin puolet perliittiä.

 2. kaD says:

  Upea! 🙂

  1. Hanna says:

   Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *