Huonekasvit

Kasveja myyntiin kirpputorille

Kesän ja syksyn mittaan kasveja on kertynyt jakamisen ja latvomisen seurauksena useampia kappalaeita samaa lajia/lajiketta. Harkitsin niiden myymistä facebookin kasviharrastajaryhmissä, mutta kasvien postittelu nyt, kun ilmat ovat viilenneet, ei oikein innostanut. Niinpä päätin myydä kasveja kirpputorilla. Lähellämme on Tampereen Koivistonkylän Prisma, jonka kanssa samoissa tiloissa toimii kirpputori Silinteri. Varasin sieltä pöydän kahdeksi viikoksi hintaan 68€. Kukkien lisäksi vein kirpputorille myös vaatteita ja muutamia itsetehtyjä makramee- amppeleita.

Hinnoittelin tuotteet netissä hintalapuille ja kävin tulostamassa hintalaput Silinterissä. Näin pystyn seuraamaan kotoa käsin myyntiä tuotekohtaisesti. Kasvien hinnat laitoin alkamaan 2:sta eurosta ylöspäin. Tein kaikille kasveille lisäksi lapun, jossa on kasvin nimi ja latinankielinen nimi ja lyhyet hoito-ohjeet. Lappujen tekemiseen kului aikaa jokunen tovi.

Pakkasin kasvit laatikoihin ja suojasin ne automatkan ajaksi pakkaspeitteellä, vaikka ilma olikin melko lämmin. Edellisiltana olin kastellut kasvit. Kasvien alle vein muovin, jotta mahdollinen ruukuista tuleva kosteus ei tuhoisi kirpputoripöytää. Ajattelin ottaa viikon päästä mukaani pari vesipulloa, joilla voin kastella kasvit, jotta ne eivät pääse liiaksi kuivumaan kahden viikon aikana. Kaikki kasvit olen istuttanut mullattomiin kasvupohjiin.

Myyntiin meni muun muassa maijoja, muorinkukkia, pitsilehtiä, kultaköynnöksiä, juoruja, värinokkosia, pylvästyräkkejä, muulinkorvia, köynnösvehkoja, unelmia, nukkumatteja, rönsylilja Bonnieita, vaniljaorkidea variegatoja, alocasia Polly ja Zebrina, flamingonkukka, neulavehka, muratti sekä hienohelma.

En ole koskaan aikaisemmin myynyt kasveja kirpputorilla mutta ostanut olen parikin. Toivottavasti kasvit saavat uudet hyvät kodit. Päivitän tänne parin viikon päästä, kuinka kasvikauppa kirpputorilla eteni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *